2024. március 28., csütörtök

Beázik a tető

Leállt a nagybecskereki színház

Az épület állapota miatt ideiglenesen megszüntették a munkát a nagybecskereki Toša Jovanović Népszínházban. Az év eleji ítéletidő során ugyanis megrongálódott az épület tetőzete és beázott.

Új tetőszerkezetet kap az épület (Kecskés István felvétele)

Új tetőszerkezetet kap az épület (Kecskés István felvétele)

A színházépület nagyterme fölött kezdett beázni a tető, erről értesítették a városi közigazgatást. A helyszínen járt az építészeti felügyelőség és a helyzetről tájékoztatták a művelődési minisztériumot is. A helyzet azonban időközben tovább romlott. Ugyanis egy újabb esőzés után a színészek öltözőjében is leszakadt a mennyezet egy része. A felügyelőség újból átnézte az épületet és betiltotta a létesítmény egy részének további használatát. A városi közigazgatás pedig közbeszerzési eljárást indított a tető megjavítására. A minisztérium négymillió dinárt juttat a javítási munkálatokra, a többit pedig a város biztosítja. A közbeszerzési eljárás november 3-áig tart. A kivitelező kicseréli a színház épületének tetőszerkezetetét, a cserepeket, valamint az esőcsatornákat.

Ivan Francuski színházigazgató közölte, hogy a munkát a kisteremben folytatják, ott tartják az új előadások próbáit, közben pedig más színházakban vendégszerepelnek mindaddig, amíg el nem végzik a szükséges építési munkálatokat.