2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

A végsőkig küzdve

A Fradi a végsőkig küzdött hazai pályán (Fotó: MTI)

A Fradi a végsőkig küzdött hazai pályán (Fotó: MTI)

Kétgólos hátrányból felállva 2:2-es döntetlent játszott a Szerhij Rebrov vezette Ferencváros a kijevi Dinamóval a BL G csoportjának 2. fordulójában a Groupama Aréna ötezres közönsége előtt. A magyar bajnok rendkívül megilletődötten kezdett, nyoma sem volt annak a bátorságnak, amit a múlt héten idegenben a Barcelona ellen láthattunk. A vendégek egy vitatható tizenegyessel, Cigankov góljával megszerezték a vezetést, majd Lovrencsics suta mozdulata révén De Pena is betalált. A szünetben Rebrov rendbe tette a fejeket, mert a fordulás után merőben más csapatot láthatott a szurkolótábor. A szépítő gólt Tokmac rúgta, aki a tizenhatoson belülről ösztönösen lőtt a hosszú sarokba. Az egyenlítésre a hajráig várni kellett, de egy jókora kavarodás után Boli a hálóba kotorta a játékszert. A Dinamo a végén emberhátrányba került, így a Zöld Sasoknak még a győzelemre is volt esélyük, végül meg kellett elégedniük az egy ponttal.

A kvartett másik párharcán Morata valószínűleg történelmet írt: hiába szerzett mesterhármast a Juve támadója, les címén mindhárom találatot érvénytelenítette a játékvezető. A Barcelona ezeket a szituációkat leszámítva dominált, s végül Dembélé és Messi góljaival elhozta a három pontot Torinóból. A szerdai játéknap megdöbbentő eredménye, hogy az MU 5:0-val padlóra küldte a német éllovas Leipzigot.

BL, 2. forduló, E csoport: Krasznodar–Chelsea 0:4, Sevilla–Rennes 1:0. A csoport állása: Chelsea és Sevilla 4, Rennes és Krasznodar 1 pont. F csoport: Borussia (D)–Zenit 2:0, Brugge–Lazio 1:1. A csoport állása: Lazio és Brugge 4, Borussia (D) 3, Zenit 0 pont. G csoport: Ferencváros–Dinamo (K) 2:2, Juventus–Barcelona 0:2. A csoport állása: Barcelona 6, Juventus 3, Dinamo (K) és Ferencváros 1 pont. H csoport: Başakşehir–PSG 0:2, Manchester United–Leipzig 5:0. A csoport állása: Manchester United 6, PSG és Leipzig 3, Başakşehir 0 pont.