2024. április 25., csütörtök

KözgazdÁSZpalánták, jelentkezzetek!

A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola versenye idén online zajlik majd

Az általános iskolák felsős diákjait szólítja meg a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola KözgazdÁSZpalánta elnevezésű vetélkedője, amelynek időpontja november 14-e. Tóth Kornél, az iskola igazgatója elmondta, hogy a versenyt harmadszor szervezik meg, és alapvető céljuk, hogy a gyerekekben időben elültessék a pénzügyi műveltség alapjait.

– Szeretnénk, ha megtanulnák a gazdasági alapfogalmakat, hiszen az nagyon jól fog nekik jönni az életben, ugyanakkor az is fontos számunkra, hogy a vetélkedő által megismerjék iskolánkat, és kedvet kapjanak ahhoz, hogy nyolcadik után nálunk folytassák tanulmányaikat – hangsúlyozta az igazgató, aki elmondta, hogy a megmérettetésen a résztvevőknek történelemből, matematikából és játékos gazdaságtanból kell majd megállniuk a helyüket online formában. Két-három fős csapatok jelentkezését várják november 12-éig, akiknek a jelentkezéshez egy online űrlapot kell kitölteniük, amit az iskola Facebook-oldaláról lehet letölteni.

– Amikor a csapatok regisztrálnak, értesítést kapnak arról, hogy az esszét – ami a beugró feladat az idén – hogyan tudják megírni, és hová kell elküldeniük. Az esszé címe: Ezért érdeklődöm a gazdaságtudományok iránt. Egy rövid összefoglalót szeretnénk kapni arról, hogy a mostani általános iskolásoknak mit jelentenek a gazdaságtudományok, vagy van-e róluk elképzelésük. Az esszét a verseny előtt el kell küldeni, és ezért is járnak pontok. A vetélkedőt november 14-én tartjuk online formában. A diákok sajnos így nem jöhetnek be az iskolába, és nem ismerkedhetnek meg a tanárokkal, a már közgazdaságis tanulókkal. Ezt úgy próbáljuk pótolni, hogy két diáklányunk készített egy olyan videót, amelyben minden alapvető információt elmondanak a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskoláról. A videót érdemes figyelmesen végighallgatni, ugyanis abból is lesz majd néhány kérdés. A videóhoz vezető linket minden résztvevő megkapja ímélben.

Ezenkívül van még egy felkészítő anyagunk is, ami szintén elérhető az iskola Facebook-oldaláról. A felkészítő több tantárgyat is érint, így vannak kérdések történelemből, matematikából és játékos gazdaságtanból, ami felöleli a gazdaságtan elméletének egyszerűsített formáját, a pénzügyet, a bankokhoz és biztosításokhoz kötődő alapfogalmakat, valamint a marketinget, és a kereskedelemmel is foglalkozunk egy keveset. A teszt a Google platformján kerül fel az internetre, és időben értesítjük a résztvevőket, hogy november 14-én a nap mely szakaszában lehet otthon kitölteni – magyarázta Tóth Kornél, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója.

A versenyen minden résztvevő ajándékban részesül, míg az első helyezett értékes nyereménnyel távozik. A megmérettetés fővédnöke a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság.