2024. április 20., szombat

Volt egyszer egy színház …

Szatmári Adrián községi elnök fogadta az Év kiállítása díj kapcsán Topolya Község Múzeumának képviselőjét

Mint arról hír adtunk, Topolya Község Múzeuma a Volt egyszer egy színház... című kiállításával elnyerte Az Év Kiállítása díjat.

A Kárpát-medence szintű versenyt a Pulszky Társaság szervezte, melyre az idén először nevezhettek be határon túli múzeumok is. A díjat a 2 millió forint feletti költségvetésű és a 2 millió forint alatti kategóriában osztották ki. Ez utóbbiban vehette át a nívós elismerést Topolya Község Múzeuma képviseletében Oláh Tamás, a tárlat társkurátora és Vastag Tibor, a kiállítás projektmenedzsere Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban. A topolyai múzeum az Arcanum Kft. 500.000 forint értékű digitalizálási szolgáltatáscsomagját nyerte meg.

Szatmári Adrián, Topolya községi elnöke elismerése jeléül meghívta és vendégül látta a múzeum képviselőjét. Vastag Tibor, a kiállítás projektmenedzsere felmutatta a díjat és mesélt a budapesti díjátadóról. A beszélgetés alkalmával a kiállítás éltetését, online térbe való áthelyezését, az elmúlt időszak tevékenységét is vázolta Vastag Tibor a községi elnöknek és Tomik Nimródnak, a községi képviselő-testület elnökhelyettesének.

A 2019 decemberében megnyílt, az egykori topolyai Járási Magyar Népszínház (1949–1959) életét bemutató színháztörténeti kiállítást a Vajdasági Színházmúzeum és Topolya Község Múzeuma közösen szervezte meg. Szerzői Bancsi Ildikó, a Vajdasági Színházmúzeum munkatársa és Oláh Tamás dramaturg.