2024. április 25., csütörtök

Tamburaoktatás Péterrévén

Harminchét gyermek két napon át ismerkedett a tamburamuzsikával

A péterrévei dr. Kiss Imre Művelődési Körben már húsz éve, az egyesület megalakulása óta foglalkoznak hagyományápolással. Az egyesület berkeiben 2010-ben szervezték meg először a Tücsöktábort, ennek köszönhetően a művelődési körben mindig voltak hosszabb-rövidebb ideig működő tamburacsoportok.

Jelenleg három tamburacsoport dolgozik, a 2018-ban alakult Pengetős banda és a Kistücsök zenekar, valamint a tavaly összeállt Ciripelő zenekar.

– A népzenei szakosztály az elmúlt hétvégén, október 24-én és 25-én Bolyos Miklós vezetésével sikeres tamburaoktatást tartott a tamburás fiatalok számára. A péterrévei tamburások mellett Moholról és Adáról is érkeztek gyermekek, összesen 37-en voltak. A fiatalokkal négy csoportban tapasztalt népzenészek foglalkoztak: Szabó András a Fokos zenekarból, Gombis Dénes és Zombori Péter a Pendergő zenekarból, míg Bolyos Miklós a legkisebb tamburásokat oktatta – mondta Csasznyi Magdolna, az egyesület művészeti vezetője.

A rendezvény végén a megtanultakat rövid gálaműsor keretében mindegyik csoport bemutatta a szülőknek. A népzeneoktatást az Emberi Erőforrás Minisztériuma és a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.