2024. április 20., szombat

Ringató gyereknek és szülőnek

A hétvégén első alkalommal tartották meg a Ringató foglalkozást Kishegyesen és Bácsfeketehegyen. A foglalkozást Borsodi Patyerek Orsolya tartotta az óvodás korosztály előtti gyermekek és szüleik számára. A zenei neveléssel foglalkozó eseményen mindkét helyszínen 7 gyermek vett rész a szüleivel.

Borsodi Patyerek Orsolya a nyár során fejezte be a Ringató képzést, a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával, és ugyancsak a nemzeti tanács támogatásával tartották meg a mostani foglalkozásokat is.

– A Ringató a kisgyermekes családoknak szóló zenei nevelési program, a néhány hónapos gyerekektől kezdve a hároméves gyerekekig és szüleiknek, nagyszüleiknek. A foglalkozásokon nemcsak a gyerekeknek tanítjuk meg a mondókákat, hanem a szülőknek is. Azt szeretnénk, hogy az anyukák együtt énekeljenek, mondókázzanak a gyerekekkel, s egyben arra is kapnak mintát, hogy hogyan történik a zenei nevelés – mondta a foglalkozásvezető, majd arról is szólt, hogy a cél, hogy a szülő együtt énekeljen, mondókázzon a gyerekekkel, és ne mobiltelefont vagy számítógépet adjon a kezébe, valamint, hogy a szülők megérezzék a közös éneklés élményét gyermekeikkel.

A jövőben Ringató foglalkozásokat tartanak heti rendszerességgel Kishegyesen és Bácsfeketehegyen is. Az érdeklődők a pontos időpontról Borsodi Patyerek Orsolya facebookos Ringató oldalán tájékozódhatnak.