2024. április 25., csütörtök

Online eredményhirdetés

A bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület az idén XV. alkalommal rendezték meg a Záporka Vers- és Prózamondó Találkozót.

Ez alkalommal a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületével közösen szervezték meg a megmérettetést, amely különbözött minden eddigi találkozótól. Tekintettel a járványhelyzetre, a gyerekek és fiatalok produkciói videofájlban érkeztek a zsűrihez, és az eredményhirdetés is online formában történt. A helyzet ellenére nem csökkent az érdeklődés a Záporka iránt, összesen 59-en küldték el produkcióikat Bácsfeketehegyről, Magyarkanizsáról, Topolyáról, Szenttamásról és Szabadkáról.

Ez alkalommal is a Barta Júlia versfelkészítő, Tóth Anita magyartanárnő és Dudás Zita gyógypedagógus összetételű zsűri értékelte a gyerekek szavalatait. A zsűritagoktól megtudtuk, sok jó produkciót küldtek nekik, de ennek ellenére csökkent a színvonal a korábbi évekhez képest. A fogyatékkal élő gyerekek több törődést igényelnek, és nagyon megérződött, hogy márciusban megszakadt a velük való foglalkozás. A sérült gyerekekkel nem lehet online foglalkozni, igénylik a személyes kapcsolatot a tanárral, pedagógussal.

A XV. Záporka Vers- és Prózamondó Találkozón végül a következő eredmények születtek: A 7–15 éves korosztályban a Szivárvány csoportban Tacsi Márió lett az első, különdíjban részesült Tamási Nikoletta. Ugyanennek a korosztálynak a Napraforgó csoportjában Baksa Krisztina lett az első. A 16–25 éves korosztály Szivárvány csoportjában Dudás Ádám lett az első, a Napraforgó csoportban pedig Puhalák Antal. A 26 év fölötti korosztályban megosztott első helyet kapott Papp Valentina és Vásár Róbert. Különdíjban részesült Ágoston Ferenc, Katona Zorislav, Sztojanovszki Szvetlana és Magó Anasztázia.

A rendezvényt támogatta a tartományi oktatási titkárság, Kishegyes község önkormányzata és a bácsfeketehegyi helyi közösség. A szervezők lapunknak arról is beszámoltak, hogy a 15 éves évforduló összefüggésében egy emlékkönyvet jelentetnek majd meg az elmúlt évek találkozóinak gazdag képanyagával.