2024. április 25., csütörtök

Két győzelemre Samprastól

Még szép, hogy a két fejjel magasabb Zverev győzött a döntőben! (Fotó: Beta/AP)

Még szép, hogy a két fejjel magasabb Zverev győzött a döntőben! (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković ma kezdi meg a bécsi tornát, ahol első ellenfele a zombori Filip Krajinović lesz. Novak egyik célja, hogy minél több pontot gyűjtsön, és növelje előnyét Rafael Nadallal szemben, így versenyben maradjon Roger Federerrel, sőt márciusban be is érje őt a ranglista első helyén eltöltött idő tekintetében. A másik cél könnyebben megvalósítható: Đoković ugyanis, aki tegnap kezdte meg 292. hetét az élpozíción, valószínűleg az első helyen zárja az évet – hogy ez már a héten se legyen kérdéses, ahhoz Bécsben két győzelem kell –, ami hatodszor történne, vagyis beérné az öröklistán éllovas Pete Samprast, míg Nadal, Federer és Jimmy Connors maradnának ötszörös év végi világelsők.

A bécsi selejtezőben sikerrel járt a magyar Balázs Attila, aki a brazil Bruno Soares feletti győzelemmel táblára jutott. A magyar veterán az 1. fordulóban a lengyel Hubert Hurkaczcsal mérkőzik, akit tavaly Budapesten salakon már le tudott győzni.

Kölnben Alexander Zverev két hét alatt két tornát nyert, amivel ATP-trófeái számát 13-ra növelte. A német vasárnap este váratlanul könnyen, ötször breakelve győzte le a római döntős argentin Diego Schwartzmant.

Antwerpenben nagyon leszerepeltek a kiemeltek, és a ranglistán 38. francia Ugo Humbert diadalmaskodott, ami 2. serlege. Az elsőt januárban Aucklandben nyerte, az új pontokkal pedig már feltört a 32. helyre.

BÉCS. – A férfitorna selejtezőjének döntőjében: Balázs–Soares 6:2, 6:4.

NUR-SZULTAN. – A férfitorna 1. fordulójában: Albot–Popko 4:6, 6:4, 6:4.

KÖLN. – A férfitorna döntőjében: A. Zverev–Schwartzman 6:2, 6:1.

ANTWERPEN. – A férfitorna döntőjében: Humbert–De Minaur 6:1, 7:6.

ISZTAMBUL. – A női ITF-torna selejtezőjének döntőjében: Radanović–Sosina 6:1, 6:3.