2024. április 23., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Szoboszlaiék Madridban

A mai BL-felhozatal egyik legizgalmasabb mérkőzésének az Atlético–Salzburg tekinthető. A Matracosok a hétvégén a bajnokságban győzelemmel hangolódtak az európai kupaporondra, ahol a Bayern elleni csúfos vereség után van min javítaniuk. A vendégeknél a magyar Szoboszlai a hétvégén ünnepelte 20. születésnapját, a középpályás idén az osztrákok húzóembere tudott lenni. A csoport másik találkozóján a Bayern a moszkvai Lokomotivhoz utazik. Az első körben botló Real Madrid a Mönchengladbach otthonában próbálkozik, az amszterdami Ajax pedig az Atalantával méri össze erejét.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Vardy döntött

Vasárnap este az Arsenal–Leicester derbin a vendégek a 80. percben Vardy góljával elhozták a három pontot Londonból. Az Ágyúsok az utóbbi négy fordulóban harmadszor szenvedtek vereséget. Olaszországban a gól nélküli első félidőt követően a Verona a 60. percben megszerezte a vezetést a Juventus ellen, de az Öreg Hölgy Kulusevski révén egyenlített a 78. minutumban.

Angol bajnokság, a 6. forduló: Wolverhampton–Newcastle 1:1, Arsenal–Leicester 0:1. Az élcsoport: Everton és Liverpool 13, Aston Villa (–1) és Leicester 12 pont. Francia bajnokság, a 8. forduló: Nice–Lille 1:1, Lyon–Monaco 4:1. Az élcsoport: PSG és Lille 18, Rennes és Marseille 15 pont stb. Német bajnokság, az 5. forduló: Werder–Hoffenheim 1:1. Az élcsoport: Leipzig 13, Bayern és Borussia (D) 12 pont stb. Olasz bajnokság, az 5. forduló: Fiorentina–Udinese 3:2, Juventus–Verona 1:1. Az élcsoport: Milan (–1) 12, Napoli és Sassuolo 11 pont stb. Spanyol bajnokság, a 7. forduló: Getafe–Granada 0:1, Sociedad–Huesca 4:1. Az élcsoport: Sociedad 14, Real Madrid (–1) és Granada (–1) 13 pont stb.