2024. március 29., péntek

Másfél millió nyugtát postáztak

A számlás nyereményjáték első sorsolása november 21-én lesz – A idén 12 lakást és 60 autót sorsolnak ki

Már 140.000 borítékot postáztak Szerbia-szerte a Vedd el a számlát és nyerj! elnevezésű nyereményjátékban való részvételre. A tegnapi sajtótájékoztatón Siniša Mali pénzügyminiszter bejelentette azt is, hogy az első sorsolást november 21-én tartják meg.

A részvételhez legalább tíz bolti számla vagy ugyanennyi bankkártyás fizetésről szóló bizonylat szükséges, legkevesebb 100 dinár értékben. Az idén is értékes nyereményeket sorsolnak ki azok között, akik eleget tesznek a szabályoknak. Többek között 60 gépkocsi, illetve 12 belgrádi lakás lel gazdára. Ezenkívül kilenc önkormányzat között, melynek polgárai az egy főre jutó legtöbb borítékot küldik be, 180.000 eurót osztanak szét a lakosok számára fontos projektumok támogatására.

A pénzügyminiszter arra kérte a polgárokat, hogy minél többen vegyenek részt a játékban, hiszen a nyereményjáték célja, hogy a polgárok minden vásárláskor kérjék el az áfás számlát.

– Ily módon megerősödik az állam pénzügyi helyzete. A fizetség egy része visszakerül a költségvetésbe, ezáltal több pénz jut kórházak építésére, a koronavírus elleni küzdelemre, iskolák, óvodák építésére és felújítására – közölte Mali, és mindenkinek sok szerencsét kívánt a játékhoz.

– Az elmúlt időszakban elfogadták a közbeszerzésekről szóló törvényt, amelyet ma már nyilvános, átlátható módon hajtanak végre. Új embereket alkalmazunk, javítjuk az informatikai rendszert, csökkentjük a munkavállalókra kivetett adókat és járulékokat. A munkanélküliség továbbra is alacsony, ami azért fontos, mert a szürkegazdaság egy része az alkalmazottakhoz van kötve. Lassan, de biztosan nagy sikereket érünk el a korrupció elleni küzdelemben – zárta szavait. A számlajátékkal az előző évekhez hasonlóan a szürkegazdaság elleni harcot támogatja a kormány.