2021. február 25., csütörtök

Beépített reklámok kerülhetnek a Chrome böngészőbe?

Reklámok jöhetnek a Chrome böngészőbe? (Fotó: Techdows)
Reklámok jöhetnek a Chrome böngészőbe? (Fotó: Techdows)

Chrome böngésző fejlesztése egy állandó feladat a Google számára, a cég új funkciókkal is szívesen kísérletezik. Az egyiknek viszont aligha örülnének a felhasználók, ha megvalósulna.

A Techdows című lap figyelt fel egy érdekes változásra a Chrome böngésző egy tesztverziójában: reklámok jelentek meg, amikor a portál munkatársa egy új üres lapot nyitott a szoftverben.

A felületen vásárlási ajánlatok voltak láthatók, a termék nevével és árával. Azt, hogy mi jelenik meg itt, persze nagyban meghatározza a felhasználó tevékenysége is, ezt pedig az új “funkciónál” is figyelembe veheti majd a szoftver. Ha egyáltalán elkészül és valaha is bevezetik.

A Google már kapcsolatba lépett a cikk írójával, miután az felfedezte az egyelőre nagyon szűk körben tesztelt változást. A keresőcég azzal igyekezett nyugtatni az illetőt, hogy a reklámok valójában nem is igazán promóciós ablakok, hanem egy terméklistáról van szó, amely a meglátogatott oldalaktól függően változik. A kártyaszerű megjelenés nem mellesleg kikapcsolható – mondja a Google.