2024. április 25., csütörtök

A székváros kitüntette legjobbjait

A jól ismert ok miatt Újvidék városi elismeréseit, az Októberi Díjat és a Novemberi Oklevelet az idén nem tömeges ünnepség keretében adták át, hanem sokkal szerényebb keretek között, a városházán, válogatott vendégek számára megtartott fogadáson. A városi képviselő-testület keretében működő ünnepnap-meghatározó és díjodaítélő bizottság a polgárok, munkaszervezetek és különböző egyesületek 19 ajánlata közül terjesztették a testület elé elfogadásra az általuk elismerésre méltónak tartottak névsorát. A fogadáson a város Októberi Díját dr. Nebojša Kuzmanović, a Vajdasági Levéltár igazgatója vette át, továbbá Milan Dudić, a legidősebb újvidéki önkéntes az újvidéki önkéntesek nevében, valamint dr. Vesna Gurkulov, a Vajdasági Klinikai Központ fertőző osztályának képviselője.

A Novemberi Oklevél dr. Irinej Bulović bácskai püspökhöz, az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Karának küldöttségében dr. Snežana Brkić dékánhoz, valamint Dragan Kojić igazgatóhoz került, utóbbi a Városi Könyvtár nevében vette át az oklevelet.

A kitüntetéseket Miloš Vučević polgármester és Jelena Marinković Radomirović, a városi képviselő-testület elnöke adták át.