2024. április 24., szerda

Több mint kétezren harmadszor is oltakoztak

Topolyán meghaladja a kétszázat, Kishegyesen a százötvenet a regisztrált fertőzöttek száma

Az észak-bácskai körzet területén 1770 Covid-fertőzött szerepel a nyilvántartásban. Tegnap 88 új fertőzöttet regisztráltak a körzet területén: Topolyán 11-et, Kishegyesen 8-at. A topolyai község területén a kimutatások szerint 202, Kishegyesen 153 aktív fertőzött van.

Dr. Illés Csilla, a topolyai egészségház igazgatónője elmondta, hogy a hét elejével bezárólag eddig 10 995, a község területén élő személy vette fel az oltás második adagját is. A 2000-et is meghaladta azok száma, akik már a harmadik adagot is felvették. Az igazgatónő azt is elmondta, hogy sajnos októberben megnőtt azoknak a száma, akik a Covid-rendelőt felkeresik. Hétfőig 115 személy jelentkezett vizsgálatra, közülük 73 esetben állapították meg a gyorsteszttel a fertőzés tényét. Sajnos 10 személyt a tünetei súlyosbodása miatt kórházi kezelésre kellett beutalni.

Dr. Illés Csilla azt is elmondta, hogy az oltópont munkanapokon 11 és 16 óra között, szombaton pedig 8 és 14 között a Sinopharm és a Pfizer oltóanyaga áll rendelkezésre. Kérik azonban a polgárokat, amennyiben a Pfizer oltóanyagát szeretnék felvenni, akkor előzőleg jelentkezzenek a 770-266-os telefonszámon vagy személyesen az oltóponton. Egy felbontott oltóanyagot tartalmazó ampullából ugyanis több személy védőoltását is elvégzik. Az oltóanyag racionális felhasználása végett kell, hogy bejelentkezzenek a polgárok a Pfizer vakcina esetében.
Kishegyesen a Dr. Márton Sándor Egészségházban az oltópont 13 és 15 óra között működik.