2024. március 29., péntek
ZENTAGUNARAS

Az idősek és a fiatalok

Idősek napi ünnepség volt Zentagunarason – Ez a hét a gyermekprogramokról szól

Október elsején ünnepeljük az idősek világnapját, és ez alkalomból a zentagunarasi Armida Nőszervezet az idei évben is meglepte a település szépkorú polgárait. Kádár Krisztina, az esemény szervezője arról számolt be lapunknak, hogy amióta létezik az Armida, azóta rendszeresen megszervezik ezt a rendezvényt.

– A falu kultúrotthonában fogadtuk azokat a szépkorú lakosokat, akik az idén töltik be hetvenedik életévüket, és a náluk idősebbeket. Süteménnyel, sós kiflivel, teával és kávéval vártuk őket, majd rövid köszöntőt követően a helyi általános iskola diákjai alkalmi műsort mutattak be. Ezt élő zene melletti barátkozás követte – mondta el Kádár, majd arról is szólt, hogy az idén mintegy 70-en vettek részt az ünnepségen. Ez a korábbi évekhez képest kicsit kevesebb, mert 100-110 személy is össze szokott jönni. Az idén viszont a Durindó egybeesett az Armida rendezvényével, és a vírushelyzet miatt is távol maradtak néhányan.

A hétvége tehát az idős polgárokról szólt Zentagunarason, viszont a mostani hét már a gyerekeké, ugyanis az Armida gyermekheti programot szervez számukra.
– Október első teljes hete a gyermekhét, amikor különböző programokat szervezünk számukra. Hétfőn a tájházban hagyományosjáték-bemutatót szerveztünk a gyerekeknek, csütörtökön a Jancsi Bohóc Bábszínház a Nyúl és a káposzta című előadást fogja bemutatni a színházban, a Zentagunarasi Fejlesztési Alap és a helyi könyvtár szervezésében. Pénteken pedig az ovisokkal fogunk gofrit sütni a tájházban – számolt be a szervező.

Végezetül azt is megtudtuk Kádár Krisztinától, hogy az Armida október 9-én, szombaton ruhagyűjtési és -osztási akciót tart a kultúrotthonban. Az akció 7 órakor kezdődik, és 9 óra 30 percig fog tartani.