2024. április 26., péntek
AMERIKAI SPORTOK – NBA

Új szezon karácsony előtt?

Közvetlenül karácsony előtt kezdődhet az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) következő szezonja. Egybehangzó amerikai sajtóinformációk szerint a liga pénteken a december 22-ei rajtot javasolta a klubtulajdonosoknak. A megbeszélésen döntés még nem született, a hónap végéig még egyeztetnek a játékosok szakszervezetével is.
A terv szerint a koronavírus-járvány miatt az alapszakasz némileg rövidebb lesz a megszokottnál, 82 helyett minden csapat 70–72 mérkőzést játszik majd. Ezzel lehetővé válna a júniusi idényzárás, vagyis elkerülnék az ütközést a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiával, amely a tervek szerint július 23-án kezdődik.
Ezenkívül további intézkedések várhatóak a programmal kapcsolatban annak érdekében, hogy csökkentsék az utazások és a kontaktok számát. Az indianapolisi All Star-hétvége várhatóan elmarad, az előző szezont lezáró buborékrendszerrel azonban egyelőre nem terveznek.

Bjorkgren lett az Indiana vezetőedzője

Nate Bjorkgren lett az Indiana Pacers vezetőedzője. A klub augusztus 26-án menesztette Nate McMillant, miután a gárda a keleti főcsoport negyeddöntőjében 4:0-s sorozattal kiesett a későbbi döntős Miami Heattel szemben. A 45 éves Bjorkgren az elmúlt két idényben a Toronto Raptors másodedzőjeként dolgozott, és ilyen tisztségében a kanadai gárdával 2019-ben bajnokságot nyert. Az NBA-be 2015-ben került, 2017-ig a Phoenix Suns másodedzője volt.

NFL

Fordítás az utolsó percben

Látványos visszakapaszkodás után nyert az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga hétvégi fordulójának nyitómeccsén a Philadelphia Eagles. A 2018-as Super Bowl győztese a New York Giants együttesét fogadta, és bő hat perccel az órán még 11 pontos – vagyis két touchdownnyi – lemaradásban volt (10:21). A Sasok azonban összeszedték magukat a hajrában, az irányító Wentz előbb Wardnak passzolt TD-t érően, majd mindössze 40 másodperc állt az órán, amikor meglehetősen messziről, 18 yardról Scottnak is hatpontos akciót érő, hajszálpontos átadást mutatott be, igaz, a futójátékosnak is látványosat kellett küzdenie az elkapásért. A Philadelphia hét mérkőzéséből mindössze a másodikat nyerte meg az alapszakaszban.