2024. április 20., szombat
BE:FEMON

Díjesővel zárult a monodrámafesztivál

A Klamm háborúja című előadás közönségdíjas

Négy nap alatt hat remek előadást láthatott az óbecsei Városi Színház közönsége a szombaton zárult monodrámafesztiválon, a Be:femonon. Mivel kiváló produkciók születtek, a szűri a szokásosnál több díjat osztott ki az idén.

A Dušanka Glid Stojanović, a belgrádi Nemzeti Színház művésze, Nataša Tapušković, a belgrádi Jugoszláv Drámaszínház színésze és Béres Márta szabadkai színésznő összetételű zsűri egyöntetű döntése értelmében a fesztivál fődíját Dražen Šivak monodrámája, a Mister Buffo érdemelte ki, Maruška Aras Školjka šumi című előadásával és Milena Božić a Nanával pedig különdíjban részesült. Mindhárom előadást a zsűri rendkívüli, ötletes és újszerű produkcióként jellemezte.

A fesztivál egyetlen magyar nyelvű előadása, a szabadkai Népszínház produkciója igen magas értékelést kapott a közönségtől, így a Mezei Kinga rendezésében készült, László Sándor tolmácsolásában látott Klamm háborúja nyerte el a közönségdíjat.

Az óbecseiek immár nyolcadik alkalommal élvezhették a múlt héten a régió legjobb monodrámáit a Városi Színházban. Az idei fesztiválra 21 nevezés érkezett Szerbiából, Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából.