2024. április 24., szerda

A dunai „kalózok” újabb tolvajlása Szendrőnél

Újabb incidens zavarta meg a szendrői (Smederevo) kikötő nyugalmát. Idén legalább négy alkalommal kíséreltek meg eddig ismeretlen tettesek üzemanyagot lopni a kikötött hajókról. A hétvégén sikerrel jártak, a Hellfried nevű német hajóról 970 liter üzemanyagot loptak el – közölte a Hivatásos Hajósok Egyesülete.

Az egyesület közleményében leszögezi, hogy ezzel csak fokozódnak a szendrői kikötő gondjai, ugyanis idén februárban ugyanannak a német vállalatnak egy másik hajójáról, a Jaguárról 2600 liter üzemanyagot tüntettek el. Az esetről a rendőrség jelentést állított ki.

Ezt is – mint a korábbi lopásokat is – jelentettük a belügyi szerveknek, amely szemmel láthatólag képtelen megfelelő módon védelmezni a szendrői kikötő övezetében a polgárokat és az ott levő vagyont – áll az egyesület közleményében, melyben felszólítják a város illetékeseit és a belügyi szerveket, tegyenek meg mindent a bűnügy felderítésére, a tolvajlások megakadályozására, hogy végre kiderüljön, miért éppen Szendrő az a hely, ahol az utóbbi 10 évben a hajósok újra és újra ilyen helyzetbe kerülnek – írja a Nova Ekonomija honlap.