2024. március 29., péntek

Motiváló erővel hatni

A Junior Prima díjas Gazsó Orsolyát fogadta Topolya község elnöke

A topolyai Gazsó Orsolya mint szabadúszó újságíró Junior Prima díjban részesült az idén Magyarországon, melyet a sajtó kategóriában ez alkalommal rajta kívül hat fiatal magyar tehetség is megkapott. Az ünnepélyes díjátadót szeptember végén Budapesten, a Gerbeaud cukrászdában tartották meg. A Prima Primissima létrehozói 2007-ben döntöttek úgy, hogy külön díjjal jutalmazzák a kiemelkedő fiatal, 30 évesnél fiatalabb tehetségeket. A topolyai díjazottat Szatmári Adrián, Topolya községi elnöke is vendégül látta, gratulált neki, és egy ajándékcsomagot adott át. A kötetlen beszélgetésben részt vett Tomik Nimród, a községi képviselő-testület elnökhelyettese is. Gazsó Orsolya mesélt a munkájáról, arról, hogy mi mindennel foglalkozik szabadúszóként, valamint a díjat is megmutatta. Elmondta, hogy nagy megtiszteltetés ilyen kitüntetésben részesülni, hiszen ez munkájának szakmai elismerése. Hozzátette, hogy nagyon jólesett neki az is, amikor a topolyai polgármesteri hivatalból érkezett meghívás.

A Junior Prima díjas újságíró műsora az Újvidéki Rádióban hallható, emellett dokumentum- és riportfilmeket készít, ír a magyarországi Marie Claire magazinnak, valamint egykori egyetemén, a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció- és médiatudomány szakának mesterképzésén előadóként is tevékenykedik.

 Legutóbb éppen Jelašić Radovan bankárral készített interjút, rádiós portréműsorában vendég volt már Fahidi Éva holokauszt-túlélő, Buzsáki György agykutató és az On The Spot alkotópárosa, Cseke Eszter és S. Takács András, de sorozatában topolyaiak is szerepeltek, Penovác Endre festőművész, Balassa Erzsébet bába, Süli Orsolya légiutas-kísérő, Móricz Ildikó tervezőgrafikus és Terék Anna költő is.

Tavaly sikert ért el a Miasszonyaink – A topolyai zárda nővérei c. kisfilmjével a Kulturális Filmek Fesztiválja Kárpát-medencei döntőjén – harmadik helyezést ért el az apácákról készült alkotásával.

Kérdésünkre azt is elmondta, hogy büszke a vajdasági származására és a szülővárosára, és szeretné, ha a magas rangú szakmai elismerés  önbizalmat adna a határon túli fiatal újságíróknak, motiváló erővel hatna rájuk.