2024. április 18., csütörtök

Sokan mondtak verset

Lezajlott a a Messzeringó gyerekkorom világa szavalóverseny Zentán

Szombaton Zentán a Thurzó Lajos Általános Iskolában ötödik alkalommal tartották meg a Messzeringó gyerekkorom világa elnevezésű  szavalóversenyt. Ezúttal összesen 181általános iskolás  tanuló nevezett be tartományunk különböző településeiről, és a járványügyi helyzet miatt a verseket online küldték el október 20-áig. A videókat a zsűri az iskolában nézte meg, és úgy értékelte a produkciókat.

Az 1. és 2. osztályos tanulók körében első díjat Molnár Adrienn kapott, másodikat Jurcsák Renáta, a harmadik pedig Hódi Zsófia let. Hat különdíjat is osztottak, mégpedig Juhász Hannának, Bartusz Áronnak, Presburger Jankának, Recskó Zsófiának, Szerezla Viktóriának és Zsiga Dorinának.

A 3. és 4. osztályosoknál Szabó Vilmos bizonyult a legjobbnak, 2. díjat Cipó Dóra és Sebők Csáki Tiána kapott, a harmadik pedig Nagy Tamás let. A zsűri itt is többek produkcióját különdíjazta, köztük Cipó Nóráét, Gombos Dávidét, Lengyel Annáét, Szőke Rékáét, Vojcsena Patrciáét, Gombár Rékáét és Kurnyák Zsófiáét.

Az 5. és 6. osztályosok mezőnyében 1. díjat Szarka Hanna érdemelt, másodikat Jurcsák Róber, harmadikat Lovas Jázmin. Különdíjat Csévári Nina, Hugyik Sára és Tóth Vilmos érdemeltek ki.

A 7. és 8. osztályos tanulóknál 1. díjat Horváth Kinga kapott, másodikat Dudás Iván és Galusz Áron, harmadikat Szarka Kitti, különdíjjal Gál Flórát jutalmazták.

A sajátos nevelést igénylő diákok körében az alsósoknál 1. díjas Kolompár Andzselina; 2. Dimović Dejan; 3. Devity Máté. A felsősöknél első díjas lett Kolompár Denisz, második díjas Apci Alexandra, harmadik Tamási Nikoletta.

Mivel a gyerekek nem lehettek jelen az eseményen, a szervezők legalább a díjkiosztóra szeretnék meghívni a legjobbakat, ami várhatóan november 25-én lesz. A díjazottak értékes könyvcsomagot kapnak. A Messzeringó gyerekkorom világa szavalóversenyt  a Thurzó Lajos Általános Iskola közössége szervezte Zenta község önkormányzata és a Forum Könyvkiadó támogatásával.