2024. március 28., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Figyelmetlenség okozta a Zvezda vesztét

A Zvezda Németországban maradt alul (Fotó: Beta/AP)

A Zvezda Németországban maradt alul (Fotó: Beta/AP)

A Crvena zvezda 2:0-s vereséggel kezdte meg idei El-szereplését. A belgrádiak a Hoffenheimtől kaptak ki idegenben. A csoport másik mérkőzésén a Slovan minimális arányban felülmúlta a Gent gárdáját. A piros-fehérek feltett szándéka, hogy az európai kupasorozatban megérjék a tavaszt, de a mutatott játék alapján ehhez jóval több kell. A Zvezda mindkét gólt figyelmetlenségből kapta, ennyi pedig pont elégnek bizonyult a németeknek, hogy bezsebeljék a három pontot. A hazaiak Baumgartner és Dabbur találataival diadalmaskodtak. A vendégeknél az első bekapott gól után a játékvezető kiállította Dejan Stankovićot, mert a szerb vezetőedző vehemensen szidta a bírói csapatot. Stankovićnak tréneri pályafutása során ez volt az első piros lapja.

Az 1. forduló rangadóján a Milan folytatta remek sorozatát, és 3:1-gyel felülmúlta a Celticet. A skótok legnagyobb riválisa, a Rangers 2:0-ra nyerni tudott, Kemar Roofe ráadásul az El-történelem legtávolabbról lőtt gólját szerezte a ráadásban: a szélső saját térfeléről juttatta hálóba a labdát.

El, 1. forduló, A csoport: CSZKA (Sz)–Kolozsvár 0:2, Young Boys–Roma 1:2. B csoport: Dundalk–Molde 1:2, Rapid–Arsenal 1:2. C csoport: Leverkusen–Nice 6:2, Hapoel Beer Sheva–Slavia 3:1. D csoport: Lech–Benfica 2:4, Standard–Rangers 0:2. E csoport: PAOK–Omonia 1:1, PSV–Granada 1:2. F csoport: Rijeka–Sociedad 0:1, Napoli–Alkmaar 0:1. G csoport: Leicester–Zorya 3:0, Braga–AEK 3:0. H csoport: Celtic–Milan 1:3, Sparta–Lille 1:4. I csoport: Makkabi Tel-Aviv–Qarabağ 1:0, Villarreal–Sivasspor 5:3. J csoport: Ludogorec–Royal 1:2, Tottenham–LASK 3:0. K csoport: Dinamo (Z)–Feyenoord 0:0, Wolfsberger–CSZKA (M) 1:1. L csoport: Hoffenheim–Crvena zvezda 2:0, Slovan–Gent 1:0.