2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Donyecki szupertinik

A Sahtar megállította a Real Madridot (Fotó: Beta/AP)

A Sahtar megállította a Real Madridot (Fotó: Beta/AP)

Óriási meglepetésre szerda este a donyecki Sahtar idegenben 3:2-re legyőzte a Real Madridot a BL csoportkörének 1. fordulójában. Zidane királyi gárdája pocsék mérkőzést játszott, az első játékrészben a Sahtar 3:0-ra is vezetett, innen pedig nem tudott felállni a sorozat rekordgyőztese. A végeredmény azért is hihetetlen, mert a vendégek összesen tíz játékosukat nélkülözték pozitív koronavírusteszt és sérülések miatt, így az ukránok az utánpótlásból egészítették ki a felnőttcsapat keretét. A spanyol bajnokságban az újonc Cadiz ellen elszenvedett vereség után ezúttal a BL-ben is alulmaradt a Madrid, a hétvégén pedig El Clásico vár Benzemáékra. A kvartett másik mérkőzésén 2:2-es döntetlen született az Inter és a Borussia (M) találkozásán.

Nem annyira meglepő, de annál inkább tiszteletet parancsoló 4:0-s sikert könyvelt el a címvédő Bayern Diego Simeone Atléticója ellen. A bajorok leiskolázták a Matracosok védelmét, minden egyes hibát kihasználtak, és jelezték, hogy ebben a szezonban is ők a BL-trófea legfőbb várományosai. A két évvel ezelőtti győztes Liverpool immáron Virgil van Dijk nélkül futott ki a pályára, az amszterdami Ajax ellen pedig csak egy öngólnak köszönhetően diadalmaskodtak minimális arányban. A C jelű négyesben a Porto ugyan vezetést szerzett Guardiola Cityjével szemben, de a manchesteriek végül könnyedén, 3:1 arányban diadalmaskodtak. A szerdán lejátszott 8 mérkőzésen összesen 27 gól esett.

BL, 1. forduló, A csoport: Salzburg–Lokomotiv (M) 2:2, Bayern–Atlético 4:0. B csoport: Real Madrid–Sahtar 2:3, Inter–Borussia (M) 2:2. C csoport: Manchester City–Porto 3:1, Olimpiakosz–Marseille 1:0. D csoport: Ajax–Liverpool 0:1, Midtjylland–Atalanta 0:4.