2024. április 26., péntek
SPORTHÍREK

Az amerikaiak nem jönnek

BIRKÓZÓ-VB

Az USA birkózócsapata nem vesz részt a decemberi belgrádi világbajnokságon. Az amerikai szövetség a járvány jelentette egészségügyi és biztonsági kételyeivel indokolta a döntést. A határozatban közrejátszott, hogy a nemzetközi szövetség (UWW) korábban már törölte a junior-vb-t, amelyet szintén Belgrádban és decemberben rendeztek volna. A világversenyt december 12–20. között tartják, ezt múlt hétfőn erősítette meg az UWW végrehajtó bizottsága.

RÖPLABDA

Spartacus–Vojvodina a negyeddöntőben

Meglepetés nélkül zajlott le a szerb kupa nyolcaddöntőjének második napja is, így az esélyesek jutottak be a negyeddöntőbe, amelynek sorsolásán a címvédő újvidéki Vojvodina a szabadkai Spartacust kapta.

Szerb kupa, nyolcaddöntő, férfiak: Spartacus–Banat 3:0, C. zvezda–Ribnica 2:3, Partizan–Spartak (Lj) 3:1, Mladi radnik–Borac 3:0, Vojvodina–Jedinstvo (P) 3:0, Niš–Metalac 3:0, Radnički (K)–Borac (Paraćin) 3:1, Novi Pazar–Karađorđe 2:3. Nők: C. zvezda–Omladinac 3:0, Klek–Inđija 1:3, Beograd–Spartak (Lj) 3:0, Jedinstvo (P)–Srem 3:1, Partizan–Spartacus 3:1, TENT–Vranje 3:0, Ub–Jedinstvo (U) 3:0, Železničar–Radnički (B) 3:0.

A negyeddöntő párjai, férfiak: Vojvodina–Spartacus, Radnički (K)–Mladi radnik, Ribnica–Niš, Karađorđe–Partizan. Nők: Inđija–Ub, Železničar–C. zvezda, Beograd–TENT, Partizan–Jedinstvo (P).

VÍZILABDA

A Szolnok és az FTC százszázalékos

A magyar férfibajnokság szerdai játéknapján három, korábban elhalasztott mérkőzést pótoltak. A Szolnok továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát, az éllovas házigazdaként fölényesen, 16:8-ra verte a Kaposvárt. Az FTC nyolcadik meccsét követően is hibátlan, Varga Zsolték 17:4-re nyertek Miskolcon. Az OSC talán több gólt kapott, mint amennyit Varga Dániel vezetőedző tervezett, ám így is 9 góllal felülmúlták a Szegedet.

Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzések: OSC–Szeged 19:10, Szolnok–Kaposvár 16:8. A 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés: Miskolc–FTC 4:17. Az élcsoport: Szolnok 27, FTC 24, Vasas 19 pont stb.

KÉZILABDA

Oda az Aalborg veretlensége

A férfi kézilabda BL B csoportjának szerdai fordulójában a Kiel 31:23-ra nyert az Aalborg vendégeként, így a dán együttes elveszítette a veretlenségét. A német együttes a szünetben már nyolc góllal vezetett, amivel is döntötte a találkozót. A másik mérkőzésen a Celje szintén nyolc góllal győzte le a Zagrebet, a Veszprém–Barcelona és a Motor–Nantes találkozót elhalasztották.

5. forduló: Aalborg–Kiel 23:31, Zagreb–Celje 22:30. Az élcsoport: Barcelona, Veszprém és Aalborg 8 pont stb.

FORMULA–1

Szurkolókkal A Portugál Nagydíjon

Mivel a pálya mentén mintegy 90 000 ülőhely van, naponta 27 500 szurkoló látogathat ki a versenyekre a péntektől vasárnapig tartó Formula–1-es Portugál Nagydíjon. A rendelkezés arra is kiterjed, hogy az érdeklődők elhelyezésénél figyelni kell a távolságtartásra, csak ülőhelyekre lehet belépőt értékesíteni, és a drukkerek nem közlekedhetnek a szektorok és az ülőhelyek között. A hétvégi portimaói futam – amelyre az Algarve nemzetközi versenypályán kerül sor – a szezon 12. viadala lesz, és 24 év után az első Portugál Nagydíj.