2024. április 24., szerda

Elindul a Vándorakadémia

A képzés első megállója: Szenttamás

A MadT-tábor jegyében most induló Vándorakadémia képzéssorozatot ez év végéig négy település vajdasági magyar amatőr színjátszó csoportjának tartja meg az Újvidéki Művészeti Akadémia tanárainak és két színész osztályának együttműködésével a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.

– A műhelymunkát az Újvidéki Művészeti Akadémia negyedéves hallgatóinak mesterségtanárai, László Sándor és Balázs Áron, továbbá a másodévesek mesterségtanárai, Hernyák György és Táborosi Margaréta tartják majd a színinövendékek részvételével.

A képzés első megállója Szenttamás: szombaton, e hó 24-én a Liliomfi színjátszó csoport fogadja a Vándorakadémiát. A további állomások: Topolya, Nagybecskerek és Doroszló. A doroszlói képzési napon a vendéglátók mellett Gombos és Szilágyi színjátszói is részt vesznek.

Bővebb információ: Fábián Mónika – 069/554-12-16, szinjatszas@vmmsz.org (VMMSZ), Varga Tamás – 062/566-213, tamas@vmmi.org (VMMI).

A Vándorakadémiát a Magyar Nemzeti Tanács, a Szerb Köztársaság Művelődési és Tájékoztatási Minisztériuma, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság és Szabadka Város Önkormányzata támogatja.