2024. április 25., csütörtök

Közgyűlést tartottak

Aktív a rokkantnyugdíjas egyesület

Kishegyes község rokkantnyugdíjas egyesülete a napokban tartotta meg második közgyűlését, amelyen többek között jelen volt Stana Svilarov, a Vajdasági Rokkantszövetség elnöke.

Balaton Erzsébet, az egyesület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a közgyűlésen megválasztották az egyesület munkatestületeit és a különböző bizottságokat. Az elnök a tagság előtt beszámolt az egyesület eddigi munkájáról. Június 12-én sikerült megnyitni az egyesület irodáját, és azóta 29 tagúra gyarapodott az egyesület. A betervezett tevékenységekből és programokból azonban nem tudtak sokat megvalósítani, a meglévő járványhelyzet miatt. A rokkantnyugdíjas egyesület tagjait ez a helyzet különösen érinti, hiszen a veszélyeztetett kategóriába tartoznak. Az iroda viszont beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sokan kértek és kaptak segítséget, elsősorban különböző iratok beszerzésével, kitöltésével és a kedvezmények biztosításával kapcsolatban.

A tervekről Balaton Erzsébet elmondta, hogy céljuk minél inkább bővíteni a tagság létszámát. Sokan még nem hallottak arról, hogy újraalakult az egyesület, ezért igyekeznek minél több érintetthez eljuttatni az információt. Főként Bácsfeketehegyen és Szeghegyen dolgoznak majd a toborzáson, mert a jelenlegi tagok többsége kishegyesi. Az ülésen felmerült, hogy a rokkantnyugdíjasok kapjanak valamiféle utazási támogatást. Ennek kapcsán az egyesület kérvénnyel fog a községi tanácshoz fordulni, hogy legalább résztámogatást biztosítson.

Kishegyes község rokkantnyugdíjas egyesületének irodája a községházán, az egykori katonaügyosztály helyén található. Az érdeklődőket kedden és pénteken fogadja 9 és 12 óra között. A községbeli rokkantnyugdíjasok problémáikkal nyugodtan forduljanak az irodához, amiben tudnak, segítenek – fogalmazott az elnök.