2024. április 25., csütörtök
SZABADKAI SPORTHÍREK

Egy tucat érem az országos bajnokságról

Pancsován tartották meg az országos falmászóbajnokságot gyorsasági és nehézségi válfajban. A járványhelyzet miatt a Szerbiai Sportmászószövetség úgy döntött, hogy idén az országos kupafordulók helyett csak egy versenyt tart. Ugyanebből az okból kifolyólag a Spartacus kevesebb versenyzőt indított, akik viszont nagyon szép eredményekkel tértek haza. Szombaton a JA, JB, ifjúsági és a felnőtt kategórián volt a sor. Az ifik és a felnőttek között Bognár Nóra és Tóth Áron szerepeltek. Nóra a junioroknál mindkét válfajban aranyérmet, míg a felnőttek között kiélezett mezőnyben két ezüstöt szerzett. Áron nagy harc után két bronzzal zárt a felnőttek között, az ifiknél pedig a gyorsaságit arannyal, a nehézségit pedig harmadik hellyel zárta. Vasárnap a fiatal tehetségeken volt a sor a D 6, D 8, D 10 és a K kategóriában. A legjobb eredményt Kucsera Tamás érte el két első hellyel a D 8-as kategóriában. Tamás után Maksim Purlija hozta a legjobb eredményt. A D 10-es mezőnyben gyorsmászásban domináns győzelmet aratott, nehézségiben pedig nagyon szép teljesítménnyel a harmadik helyen végzett. A D 10-es kategóriában Damjan Rapić is közel volt a dobogóhoz, mindkét versenyszámban a 4. helyet foglalta el. Kenyeres Csenge sem volt távol az érmektől, a D 6-os kategóriában mindkét versenyágban 4. lett. A D 8-as kategória női versenyzői között Siplika Regina és Kenyeres Hanna is remekül másztak. Regina nehézségiben 8., míg gyorsaságiban a 7. helyen végzett. Hanna a gyorsaságit a 10., a nehézségit pedig a 6. helyen zárta.

A Spartacus kosárlabdázói 88:77-re nyertek a nagybecskereki Petrovgrad ellen a II. Vajdasági Liga 3. fordulójában. A többi eredmény: Basketball Stars–Szenttamás 59:98, Karađorđevo–Sports World 93:101, Proleter (RS)–Apatin 68:66. Az élcsoport: Szenttamás és Sports World 6, Spartacus 5 ponttal stb.

A Spartacus kerékpározói Tavankúton szerbiai kupaversenyen és tartományi időfutam-bajnokságon, Zomborban pedig a szerbiai és a tartományi kupa futamain vettek részt. Tavankúton Nikolina Perčić (fiatal serdülők) a 4., Mihajlo Bolić (ifik) az 5., Ivan Perčić (haladók) a 7., Marko Tikvicki (haladók) és Miskolci Márton (fiatalabb haladók) a 12., Miskolci Bálint (fiatalabb serdülők) pedig a 27. helyen zárta a versenyt. A vajdasági időfutam-bajnokságon Nikolina és Ivan a 2., Marko a 3., Mihajlo a 4., Márton az 5., Bálint pedig a 8. helyet szerezte meg. Zomborban a tartományi kupa futamain Ivan Perčić az 1., Perčić Márk a 3. és a 2., Nikolina kétszer a 4., Mihajlo a 7. és a 4., Marko pedig a 12. és a 3. helyen végzett.