2024. április 23., kedd

Új megbízott igazgatók Temerinben

A hétvégén tartotta mindössze 5 napirendi ponttal ülését a községi képviselő-testület. Pásztor Róbert javasolta egy községi tulajdonban levő parcella építkezési célra történő eladását, továbbá az Illancs ipari övezetben a Tim-cop Kft. részére beépítetlen telek eladására vonatkozó tervezet módosítását, választásokat és kinevezéseket, valamint az egyik lemondott képviselő helyére lépő új személy képviselői mandátumának hitelesítését, ezenkívül pedig a képviselői kérdések feltevését.

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

A testület ülését egészségügyi okokból most is a színházteremben tartották meg, belépéskor kézfertőtlenítéssel, arcmaszk viseléssel (többen szabálytalanul – az orruk, vagy az álluk alatt viselik) és egymástól tisztes távolságra.

Miután az elnök megállapította, hogy határozóképes a testület, az első két napirendi pontot illetően gyorsan határozathozatalra jutottak a képviselők, majd a közvállalatok élére új, megbízott igazgatókat neveztek ki. Így került a kommunális közvállalat élére, Svetomir Stojanović helyére –, akinek lejárt a megbízatása – Željko Džakula, a Gas közvállalatban pedig Gajo Kozomora helyére Maja Bjekić. Felmentették Tamara Šitet, a Idegenforgalmi Szervezet igazgatóját is, és helyére Marina Injac kapott egy évre szóló megbízatást.

A kinevezések kapcsán Pásztor Róbert az új igazgatókhoz fordulva rámutatott arra, hogy az említett közvállalatokban nincs betartva a törvény által előírt nemzetiségi részarányos foglakoztatás. Így például a községi Idegenforgalmi Szervezetben egyetlen magyar sem dolgozik, a Gasban pedig a 24 közül mindössze egy magyar ajkú. Ajánlotta az új igazgatóknak, hogy erről viseljenek gondot.

A mandátumhitelesítő bizottság javaslatára a lemondott képviselő helyére az SZHSZ listájáról Vojislav Vorkapić mandátumát hitelesítették. Képviselői kérdést Ádám István tett fel, az érdekelte, hogy miért nem tarják rendben a Kossuth Lajos utcát átszelő Grisza-barát (a felvételen), konkrétan az út két oldalán levő szakaszt, ahol rengeteg a szemét és a nád.