2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Vereség, de nem szégyenteljes

Pillanatkép: Messi három Fradi-játékos gyűrűjében (Fotó: Beta/AP)

Pillanatkép: Messi három Fradi-játékos gyűrűjében (Fotó: Beta/AP)

A Ferencváros 5:1-es vereséget szenvedett idegenben a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája G csoportjának 1. fordulójában. Bár az eredmény alapján arra is gondolhatnánk, hogy a katalán gárda győzelme egy percig sem volt veszélyben, a játék képe egészen más is lehetett volna, ha a Fradinak az első negyedórában parányival több szerencséje van. A Barcelona ugyanis nem kezdett jól: Nguen egy bődületesen nagy gólt lőtt Neto hálójába, de a játékvezető les miatt jogosan érvénytelenítette a találatot, majd Isael találta el a felső lécet a 20. minutumban. Messiék ezt követően átvették az irányítást, az argentin csillag révén pedig a 27. percben a hazaiak kerültek előnybe. A félidő előtt Fati megduplázta a Barcelona vezetését. A fordulás után Coutinho egy szép akció végén mattolta Dibuszt. A reménysugár Piqué kiállítása és Haratyin tizenegyesgólja után éledt fel, de a Fradi hiába volt emberelőnyben, a csereként beálló Dembélé előbb asszisztolta Pedrit, majd ő maga is gólt lőtt. A Ferencváros nem vallott szégyent, de a vezetőedző Rebrov véleménye szerint is elfáradt a spanyol gigász ellen. A csoport másik mérkőzésén Morata duplájával a Juventus 2:0-ra verte a kijevi Dinamót.

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE

Barcelona: Barcelona–Ferencváros 5:1 (2:0)

Camp Nou, zárt kapuk mögött, vezette: Sandro Schärer (svájci). Gólszerzők: Messi (11-esből) a 27., Fati a 42. Coutinho az 52., Pedri a 82., Dembélé a 89., illetve Haratyin (11-esből) a 70. percben.

Sárga lapok: Laidonui (32. perc), Ćivić (44. perc), Haratyin (85. perc) és Kovačević (91. perc). Piros lap: Piqué (68. perc).

Barcelona: Neto – Sergi Roberto (Firpo, 62.), Piqué, Lenglet, Dest – Pjanić, de Jong – Trincão (Dembélé, 63.), Coutinho, Fati (Pedri, 63.) – Messi. Vezetőedző: Ronald Koeman.

Ferencváros: Dibusz – Botka (Lovrencsics, 77.), Blažić, Kovačević, Ćivić (Heister, 63.) – Haratyin, Sigér, Laidouni (Somalia, 63.) – Zubkov (Mak, 71.), Isael, Nguen (Boli, 71.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

A keddi játéknapon a Manchester United megérdemelten felülmúlta a PSG-t (2:1), a Lazio pedig hazai pályán remek produkcióval a dortmundi Borussiát győzte le (3:1). A Chelsea–Sevilla találkozón az együttesek nem bírtak egymással (0:0), míg Gulácsiék érvényesítették a papírformát a Başakşehir ellen (2:0).

BL-csoportkör, 1. forduló, E csoport: Chelsea–Sevilla 0:0, Rennes–Krasznodar 1:1. F csoport: Zenit–Brugge 1:2, Lazio–Borussia (D) 3:1. G csoport: Dinamo (K)–Juventus 0:2, Barcelona–Ferencváros 5:1. H csoport: PSG–Manchester United 1:2, Leipzig–Başakşehir 2:0.