2024. március 29., péntek

„Ellopta” a puskát a vad a vadásztól

Emlékezetes marad a hétvégi vadászat a harmincnyolc éves bácskertesi, kupuszinai D. P.-nek és társainak. Vasárnap a falu határában apróvadra vadászva a kukoricáson keresztül haladtak, amikor egy menekülő, jókora szarvas váratlanul az egyikükre rontott. D. P. ösztönösen maga elé rántotta a puskáját, az pedig beleakadt a mintegy 300 kilós állat agancsai közé. A szarvas elmenekült, a vadászok pedig azt állítják, pillanatok alatt lejátszódott minden, ha D. P. nem emeli maga elé a fegyvert, a vad valószínű nekiront, és ez végzetes is lehetett volna – tudósít a Radio Dunav.

A vadász állítólag könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, a szarvas pedig elmenekült, vitte az agancsába ragadt fegyvert is.

A Fácán Vadászegyesület tagjai nem emlékeznek hasonló esetre, de örülnek, hogy társuk így megúszta a balesetet. Feltétezik, hogy a vad valahol meg fog szabadulni a puskától, ezért kérik a polgárokat, ha találnak tizenhatos kaliberű Monte-Carlo puskát, azt jelentsék a bácskertesi vadászegyesületnek. A vad egyébként Bácskertestől Monostorszeg irányába menekült el.