2024. március 28., csütörtök
VÍZILABDA

Továbbra is veretlen favoritok

A magyar férfibajnokság hétvégi fordulóját követően Živko Gocić és Varga Zsolt együttese továbbra is veretlen, előbbi nyolcadik, utóbbi hetedik győzelmét aratta az idei kiírásban. A Szolnoknak ezúttal is könnyű dolga volt, Gocićék 13:5-re verték a Szegedet, Vargáéknak viszont meggyűlt a bajuk az Egerrel, csak két találattal bizonyultak jobbnak a hevesieknél (16:14). A hazaiak jól kezdték a meccset, még a második negyedben is vezettek, a zöld-fehérek Nikola Jakšić egyéni akcióinak köszönhetően fordítottak, és a nagyszünetre 10:7-es előnybe kerültek. Az Eger azonban a térfélcserét követően sem tört meg, a Fradi komoly energiákat mozgósítva a mérkőzés hátralevő részében felőrölte ellenfelét, így a tartja a lépést a tabellán éllovas Szolnokkal (a Ferencváros egy mérkőzéssel kevesebbet játszott).

A forduló rangadója, az OSC–Vasas találkozó 8:8-as döntetlennel zárult. A házigazda 2:0-ra, 3:1-re, 5:3-ra is vezetett, ám a Vad Lajos irányította vendégek rendre felzárkóztak, sőt, az utolsó játékrészben a vezetést is átvették, előbb 7:6-nál, majd 8:7-nél is nyerésre álltak. Az OSC az utolsó pillanatig küzdött, 11 másodperccel a lefújást megelőzően Burián Gergő révén mentettek pontot.

10. forduló: UVSE–BVSC 10:13, Eger–FTC 14:16, Szolnok–Szeged 13:5, Tatabánya–Miskolc 8:14, OSC–Vasas 8:8, Pécs–KSI 18:13. Az élcsoport: Szolnok 24, FTC 21, Eger, Vasas és UVSE 16 pont stb.

Újabb halasztások

A járvány miatt a hazai Szuperliga hétvégi, 4. fordulójának két mérkőzését is elhalasztották. A Partizan néhány játékosáról már a 2. fordulót követően kiderült, hogy elkapták a fertőzést, így a fekete-fehérek ezúttal sem ugrottak vízbe. A fővárosiak legutóbb, október elején, épp a Naisszal játszottak, amely a múlt héten közölte, hogy több pólósa is elkapta a vírust. A 4. fordulóból így három találkozót, a Banjica–Zemun, a Beograd–Vojvodina és a Stari Grad–Radnički összecsapást bonyolították le, előbbi kettő az esélyesek győzelmével zárult, utóbbi pedig lapzártánk után ért véget.

Az I. B ligában a Becse, a Mladost és a ŽAK is remekelt: a Tisza-partiak a šabaci Sava felett arattak 7 gólos sikert, a pancsovaiak a Banjalukát verték 18 találattal, míg a nagykikindaiak a Singidunum otthonából tértek haza három ponttal.

Szuperliga, 4. forduló: Banjica–Zemun 10:13, Novi Beograd–Vojvodina 14:6. Az élcsoport: Novi Beograd 10, Crvena zvezda 7, Šabac, Nais, Radnički és Zemun 6 pont.

I. liga, 2. forduló: NBG Vukovi–Valjevo 12:20, Rasina–Proleter 11:12, Palilula–Valis 9:19. Az élcsoport: Proleter 6, Beograd, NBG Vukovi, Taš, Valis és Valjevo 3 pont.

I. B liga, 2. forduló: Banjaluka–Mladost 6:24, Goč–Dorćol 4:11, Sava–Becse 8:15, Singidunum–ŽAK 6:10. Az élcsoport: Becse, Dorćol és Mladost 6 pont.

Korosztályos kupagyőztes a Zvezda

A hétvégén bonyolították le az U18-as leányifjúsági kupadöntőt, amelyre előzőleg négy csapat nevezett – a Crvena zvezda, Palilula, Spartacus és a Vojvodina –, ám a szabadkaiak lemondták a szereplést, így a viadal a vártnál rövidebbre sikerült. A Crvena zvezda mindkét riválisát magabiztosan győzte le, s komolyabb ellenállás nélkül szerezte meg újabb trófeáját. A második hely sorsáról döntő Palilula–Vojvodina összecsapáson a belgrádiak egy hajszállal jobbak voltak a székvárosiaknál.

1. forduló: Palilula–Vojvodina 14:13. 2. forduló: Crvena zvezda–Vojvodina 22:12. 3. forduló:

Crvena zvezda–Palilula 24:8. A végeredmény: Crvena zvezda 6, Palilula 3, Vojvodina 0 pont.