2024. április 16., kedd
ÚSZÁS

Milák után Pellegrini…

Milák Kristóf után a 200 méteres gyorsúszás 32 éves világcsúcstartója, Federica Pellegrini is bejelentette, hogy elkapta a koronavírust, így a magyar klasszishoz hasonlóan ő sem áll rajthoz a Nemzetközi Úszóliga (ISL) tegnap rajtolt második szezonjában a Duna Arénában. Az olaszok olimpiai és többszörös világbajnok versenyzője csütörtökön közölte, hogy megfertőződött. A 10 csapatos ISL második szezonját a járvány miatt végig a Duna Arénában rendezik meg. A november 21–22-én esedékes finálénak eredetileg Tokió adott volna otthont, a szervezők azonban végül úgy döntöttek, hogy a magyar fővárosban zajlik a teljes sorozat.

MOTOGP

…és Rossi is koronavírusos

Pozitív eredményt hozott a kilencszeres világbajnok gyorsasági motoros Valentino Rossi koronavírustesztje is, ezért a Yamaha versenyzőjének ki kell hagynia a hétvégi Aragóniai Nagydíjat. A 41 esztendős motoros csütörtökön a Twitteren jelentette be, hogy elkapta a fertőzést.

A gyors PCR-teszt, valamint a keddi teszt is negatív eredményt hozott, de az, amelynek ma délután kaptam meg az eredményét, sajnos pozitív lett” – írta, hozzátéve, nagyon csalódott, hogy ki kell hagynia az aragóniai viadalt. A Yamaha megerősítette, hogy Rossi hazautazott Olaszországba, egészségi állapotát pedig a csapat orvosi stábja felügyeli. Rossi a legutóbbi három MotoGP-futamból egyet sem tudott befejezni, a múlt hétvégén Franciaországban már az első körben kiesett.