2024. március 29., péntek
ÚJVIDÉK

Megújult tornaterem

Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár tegnap megtekintette az újvidéki Mileva Marić Einstein Műszaki Középiskola felújított tornatermét, melynek munkálatait a tartományi kormány 1,7 millió dinárral támogatta.

– Tavaly novemberi iskolai látogatásom alkalmával törött ablakokkal teli tornatermet találtam, a terem benti hőmérséklete megegyezett a kinti hőmérséklettel.

A testnevelés oktatásának feltételei nagyon rosszak voltak. A tornaterem most pozitív értelemben felismerhetetlennek tűnik. Nagyon örülök, hogy ilyen szép és funkcionális lett – mondta a titkár.

A felújítás során kicserélték az ablakokat, ami hozzájárult az energiahatékonyság növeléséhez, valamint új padlózatot is letettek. A terem falát faburkolattal borították be, ezáltal is növelték a tanulók biztonságát a testnevelési órákon.

Željko Savić, az iskola igazgatója szerint rendkívül fontos megfelelő feltételeket teremteni a fiatalok sportolásához. Az igazgató köszönőlevelet adott át Bateznek a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság támogatásáért. Emellett ajándékkal kedveskedett azokért a sporteredményekért, amelyeket a titkár élsportolóként és olimpikonként ért el.

A tornaterem felújításának költségeit tavaly év végén hagyták jóvá, de a járvány miatt a munkálatok csak az idén júniusban fejeződtek be. A középiskolának 1600 tanulója van, az épület felújított tornatermét 900 diák használja.