2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Sima vereség Kazanyban

A 22 pontos Morgan (középen) az Unics egyik legjobbja volt (Fotó: Beta)

A 22 pontos Morgan (középen) az Unics egyik legjobbja volt (Fotó: Beta)

KOSÁRLABDA

Súlyos vereséget szenvedett a kazanyi Unics otthonában a Partizan az Eurokupa A csoportjának harmadik fordulójában. Vlado Šćepanović tanítványai komoly hátrányba kerültek az első negyedben (22:13), ahonnan a nagyszünetre kicsit vissza tudtak zárkózni (37:32), de az oroszok a második félidőt 56:38-ra megnyerték (30:21, 26:17), összesen vaskos 23 ponttal nyertek (93:70).

A Crvena zvezda tegnap estére tervezett lyoni Euroliga-mérkőzését elhalasztották a francia csapat rengeteg koronavírusos fertőzöttje miatt. A ligában hasonló cipőben jár még az orosz Zenit, amely a Baskonia és a Valencia ellen papíron 20:0-s vereséget könyvelt el, miután a szentpéterváriak nem álltak ki a mérkőzésekre. Ha a torna vezetősége tartja magát a gyakorlathoz, a Zvezda ugyancsak 20:0-val kaphatja meg a lyoni meccset.

Euroliga, a 3. fordulóban: Makkabi–Bayern 82:85, Olimpiakosz–Milano 86:75, Fenerbahçe–CSZKA 69:69, h. u. 77:78, Real Madrid–Himki 94:85. Az élcsoport: Žalgiris és Valencia 6, Fenerbahçe, Bayern, Olimpiakosz, Baskonia, Barcelona, Milano, CSZKA és Zenit 4 pont stb. Eurokupa, 3. forduló, A csoport: Bahçeşehir–Joventut 72:91, Unics–Partizan 93:70. A sorrend: Joventut 6, Unics 5, Partizan 4, Bourg (–1), Venezia (–1) és Bahçeşehir 3 pont.

KÉZILABDA

Közel negyven gólt lőtt a Veszprém

Szerda este a Veszprém hazai pályán 39:24-re legyőzte a Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A házigazda remek védekezéssel és gyors, eredményes ellentámadásokkal kezdte a meccset, a szlovén együttes az első negyedórában csupán egy akciógólt szerzett, de büntetőkkel tartotta a lépést esélyesebb riválisával. A folytatásban egy 4:1-es sorozattal tovább növelte előnyét a rendkívül hatékonyan támadó Veszprém, s bár a szlovénoknak is voltak jó megoldásaik, a szünetben a vendéglátó magabiztosan, 18:11-re vezetett. A második félidő is hasonlóan alakult, a minőségbeli különbség még inkább kidomborodott. A hazaiak több ziccert is kihagytak ugyan, de a meggyőző hajrájuknak köszönhetően a vártnál is fölényesebben győztek. A mezőny legeredményesebb játékosa a szlovénok jobbszélsője, Gal Marguč volt hét góllal, a hazaiak közül Andreas Nilsson hat, Vuko Borozan öt találatig jutott.

4. forduló, A csoport: Kielce–Meskov 34:27. Az élcsoport: Kielce és Flensburg 6, Meskov 4 pont stb. B csoport: Barcelona–Zagreb 45:27, Aalborg–Nantes 32:24, Veszprém–Celje 39:24. Az élcsoport: Barcelona, Veszprém és Aalborg 8 pont stb.

ÚSZÁS

Milák nem indul Budapesten

Milák Kristóf is átesett a koronavírus-fertőzésen, így nem lehet ott a budapesti Nemzetközi Úszóliga (ISL) mai rajtján. A világbajnok úszó annyira legyengült, hogy hetek óta nem tudott edzeni, orvosa pedig csak hétfőn dönti el, hogy mikor kezdheti majd újra a felkészülést.

A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója Hosszú Katinka csapatában, a Team Ironban indult volna a pénteken a Duna Arénában kezdődő sorozatban.

Lassan négy hete kénytelen kihagyni az edzéseket Kristóf, ez nem kevés idő, és még legalább egy hétig nem is állhat vissza a munkába, hiszen hétfőn következhetnek a kardiológiai és egyéb vizsgálatok, amelyeknek az eredménye leghamarabb szerdán lehet meg” – mondta edzője, Selmeci Attila a Nemzeti Sportnak.