2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA

A címvédő mégis folytathatja

A vízi sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a minap bejelentette, hogy a férfi vízilabda-világliga lebonyolítása januártól új modell szerint zajlik majd, az idei selejtező legjobb nyolc csapata (Szerbia, Horvátország, Olaszország, Magyarország, Montenegró, Spanyolország, Franciaország és Görögország) folytathatja a küzdelmeket. A módosítással Szerbia újra felkerült a listára, hiszen így semmissé vált a márciusi negyeddöntő, amelyet a spanyolok 13:11-re megnyertek, és (elméletileg) kiejtették a szerbeket a sorozatból. A válogatottakat a folytatásban két négyes csoportra osztják, ezekből az első kettő jut majd be a négyes döntőbe. Az első tornákat január 8. és 10. között rendezik, a házigazdákat később jelölik ki.

A hazai Szuperliga hétvégi fordulóját követően Dejan Savić szövetségi kapitány máris miniedzőtábort tart a rendelkezésére álló játékosoknak. Az összetartásra a kragujevaci Radnički, a Crvena zvezda, a Šabac és a Novi Beograd pólósai kaptak meghívót, a szakvezető összesen 22 játékos részvételére számít.

Remekelt a BVSC

Négy elhalasztott mérkőzést pótoltak a férfi magyar bajnokság szerdai játéknapján. Egerben remekelt a BVSC, a fővárosi együttes szép fokozatosan növelve előnyét, újabb három pontot szerzett. Szűcs Levente gárdájánál az egyaránt három gólig jutó Nagy Márton és Pásztor Mátyás egyéni teljesítménye mellett ezúttal is a remek csapatmunka érdemel említést, a kapott gólok száma (6) kiváló védekezésre utal.

Az OSC magabiztosan verte a KSI-t, a Szolnok kiütötte a Miskolcot, míg a Ferencváros Kaposváron aratott nagyarányú győzelmet.

Pótolt mérkőzések, a 2. fordulóból: OSC–KSI 21:8. A 3. fordulóból: Eger–BVSC 6:11, Szolnok–Miskolc 19:4. A 4. fordulóból: Kaposvár–FTC 8:17. Az élcsoport: Szolnok 21, FTC 18, Eger és UVSE 16 pont stb.