2024. április 23., kedd

Két és fél millió dinár a sportpályára

Felújították az óbecsei Samu Mihály iskola focipályáját

Az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában a múlt évben a tornatermet újították fel a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság jóvoltából, az idén pedig a kültéri sportpályát és a focipályát rekonstuálták. A sporttér ünnepélyes átadása szerdán délelőtt volt, amelyen Vladimir Batez tartományi, sport- és ifjúsági titkár, Dragan Tošić, községi elnök és Dalila Dujaković, a községi tanács oktatással megbízott tagja is részt vett.

– Szeretnék köszönetet mondani Vladimir Batez úrnak, és az általa vezetett titkárságnak, hogy lehetővé tette, hogy ez a projektumunk megvalósuljon, amely 2,5 millió dinárba került. Ezenkívül az önkormányzatnak is köszönöm, amellyel nagyon jó az együttműködésük. Öröm számunkra, hogy a gyerekek ezentúl ilyen szépen kiaszfaltozott pályát használhatnak – mondta Tufegdžić Mónika, az iskola igazgatónője.

Vladimir Batez titkár elmondása szerint kiváló az együttműködés az óbecsei önkormányzattal, hiszen az elmúlt négy évben 56 projektumot támogattak a községben. A támogatási összeg 28 millió dinár volt, amelyet sportklubok, iskolák, sportlétesítmények és civil szervezetek kaptak. Elmondása szerint a Samu Mihály iskola focipályája már használhatatlan állapotban volt, nem lehetett tornaórát tartani rajta. Örömét fejezte ki, hogy most a gyermekek az új pályán tornázhatnak, illetve különböző rekreációs tevékenységekben vehetnek részt. A titkár reményét fejezte ki, hogy a következő mandátumban is szoros együttműködés lesz a titkárság az önkormányzat között.

Dragan Tošić polgármester nem érkezett üres kézzel az ünnepélyes átadóra, a kapukra hálót hozott, illetve futball- és kosárlabdákat is kaptak a diákok.

Felszólalásában megígérte, hogy a községben a következő iskola, amely felújításra kerül, az újfalusi Samu Mihály Általános Iskola lesz.