2024. április 19., péntek
NEMZETEK LIGÁJA

Hősies védekezés

Kemény küzdelem folyt az orosz–magyaron (Fotó: Beta/AP)

Kemény küzdelem folyt az orosz–magyaron (Fotó: Beta/AP)

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Moszkvában Oroszország ellen az NL B divíziójának 3. csoportjában. Marco Rossi legénysége az első félidőben még egyenlő partnere volt a hazaiaknak, ám a fordulás után mindinkább Gulácsi kapuja előtt összpontosult a játék. Jonov révén az oroszok a felső lécet is eltalálták, de az eredmény nem változott a hármas sípszóig. Szalaiék az utolsó két fordulóban hazai pályán fogadják a törököket és a szerbeket. Ez azt jelenti, hogy a magyarok úgy zárják a csoportkört, hogy idegenben nem kaptak gólt. Ugyanez nem mondható el Szerbiáról. Bár a Sasok Milinković-Savić és Mitrović góljaival 2:0-ra is vezettek Törökországban, a félholdasok a második játékrészben egalizáltak, így Tumbaković fiai továbbra is az utolsó helyen tanyáznak.

A legmagasabb osztályban a horvátok a hajrában kapott góllal szenvedtek vereséget a franciák ellen. A meccs egészét tekintve, a vb-ezüstérmes ezúttal talán többet érdemelt volna.

4. forduló, A divízió, 1. csoport: Olaszország–Hollandia 1:1, Lengyelország–Bosznia-Hercegovina 3:0. A csoport állása: Lengyelország 7, Olaszország 6, Hollandia 5, Bosznia-Hercegovina 2 pont. 2. csoport: Anglia–Dánia 0:1, Izland–Belgium 1:2. A csoport állása: Belgium 9, Dánia és Anglia 7, Izland 0 pont. 3. csoport: Horvátország–Franciaország 1:2, Portugália–Svédország 3:0. A csoport állása: Portugália és Franciaország 10, Horvátország 3, Svédország 0 pont. B divízió, 1 csoport: Norvégia–Észak-Írország 1:0, Románia–Ausztria 0:1. A csoport állása: Ausztria és Norvégia 9, Románia 4, Észak-Írország 1 pont. 2. csoport: Skócia–Csehország 1:0, Szlovákia–Izrael 2:3. A csoport állása: Skócia 10, Csehország 6, Izrael 5, Szlovákia 1 pont. 3. csoport: Oroszország–Magyarország 0:0, Törökország–Szerbia 2:2. A csoport állása: Oroszország 8, Magyarország 7, Törökország 3, Szerbia 2 pont. 4. csoport: Finnország–Írország 1:0, Bulgária–Wales 0:1. A csoport állása: Wales 10, Finnország 9, Írország 2, Bulgária 1 pont. C divízió, 2. csoport: Észtország–Örményország 1:1, Észak-Macedónia–Grúzia 1:1. A csoport állása: Észak-Macedónia és Grúzia 6, Örményország 5, Észtország 2 pont. 3. csoport: Görögország–Koszovó 0:0, Moldova–Szlovénia 0:4. A csoport állása: Szlovénia 10, Görögország 8, Koszovó 2, Moldova 1 pont.