2024. április 23., kedd
VEDD EL A SZÁMLÁT ÉS NYERJ!

Már küldhetők a borítékok

A szerb kormány csütörtöki ülésén döntés született arról, hogy egy év kihagyás után a korrupció és a szürkegazdaság elleni harc keretében ismét elindul a Vedd el a számlát és nyerj! nevű népszerű nyereményjáték.

A döntés értelmében a borítékokat az összegyűjtött pénztári blokkokkal már mától fogadják a posták. Egy borítékba tíz, legkevesebb 100 dinár értékű pénztári blokkot – nálunk közismert nevén fiskális számlát – kell belehelyezni ahhoz, hogy a húzásnál érvényes legyen a küldemény. Bármilyen postaládába bedobható borítékot felhasználhatnak, amelyeket a posta köteles díjmentesen fogadni. A borítékra a következő szöveget kell ráírni szerb nyelven: UZMI RAČUN I POBEDI 2020. A hátoldalán fel kell tüntetni olvasható betűkkel a küldő személy- és vezetéknevét, a személyi igazolványában szereplő lakcímet vagy tartózkodási címet és egy telefonelérhetőséget.

A kormányközlemény felhívja a polgárok figyelmét, hogy a járványhelyzet miatt vigyázzanak az egészségükre, tartsák be az összes járványügyi előírást, a borítékot az összegyűjtött számlákkal még készítsék el otthon és dobják be a lakhelyükhöz legközelebb eső postaládába, hogy a szükségtelen várakozást elkerülhessék.

A nyereményjátékkal kapcsolatos további tudnivalókról időben tájékoztatják a nyilvánosságot a www.uzmiracun.rs honlapon – írják.