2024. április 25., csütörtök

Ezer dinárért belgrádi luxuslakás

Hamarosan újraindul a Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjáték

Napok kérdése csupán, és a postahivatalokban megjelennek azok az ingyenesen küldhető borítékok, amelyekben a lakosok postázhatják az összegyűjtött nyugtákat a Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjátékra. Bár a pénzügyminisztérium még mindig nem jelentette be a játékot, a szerb közmédia értesülései szerint hivatalosan november 15-én kezdődik, de a borítékokhoz már egy hónappal korábban is hozzá lehet majd jutni.

Legutóbb 2018-ban hirdették meg a népszerű nyereményjátékot (Dávid Csilla felvétele)

Legutóbb 2018-ban hirdették meg a népszerű nyereményjátékot (Dávid Csilla felvétele)

A számlajátékkal a korábbi évekhez hasonlóan a szürkegazdaság elleni harcot kívánja az idén is támogatni a szerb kormány. Mint ismeretes, Siniša Mali pénzügyminiszter már szeptember elején a nyugták gyűjtésére biztatta a lakosokat. A nyereményjátékban ugyanis a szeptember 1-je után kiadott bolti számlákkal vehetnek részt a polgárok. Egy borítékba tíz, legkevesebb 100 dinár értékű pénztári blokkot – nálunk közismert nevén fiskális számlát –kell belehelyezni ahhoz, hogy a húzásnál érvényes legyen a küldemény. Az erre a célra gyártott borítékokat a postán lehet majd igényelni, amelyeket most is díjmentesen szállít a hivatal.

A nyereményjátékban minden nagykorú szerbiai lakos részt vehet, kivéve azokat, akik az államelnök kabinetjében és a kormányhivatalokban dolgoznak, de a Pénzügyminisztérium, a Köztársasági Vagyonigazgatóság, az Adóhivatal, a Szerbiai Posta, a Szerencsejáték Igazgatóság, a Szerbiai Állami Szerencsejáték, illetve a Helyi Gazdaságfejlesztési Nemzeti Tömörülés (NALED) munkatársai sem borítékolhatnak nyugtákat. Az illetékesek felhívják a lakosok figyelmét arra, hogy a szabályzat értelmében a kiskorúaknak nem adhatóak át nyeremények, így a borítékokat ne címezzék a gyermekeik és az unokáik nevére.

Az előző évekhez hasonlóan az idén is két fordulóban tervezik lebonyolítani a húzásokat, azzal, hogy az első körben beérkező borítékok a második körben is versenyben maradnak. A bejelentések szerint az első kör az év végéig lezárul. A nyereményeső pedig az eddigieknél is csábítóbbnak tűnik: kisorsolnak majd 60 Fiat 500L típusú kocsit, 10 fővárosi lakást, és további két luxuslakás is gazdára talál az épülő Belgrádi Vízivárosban.

A Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjátékot egy év szünet után harmadszor hirdeti meg a szerb kormány. Először 2017 márciusában szervezték meg, akkor a nyeremények összege 135 millió dinár volt. 2018-ban már a szerbiai polgárok 41 százaléka részt vett a játékban. Összesen több mint 11 millió borítékot küldtek be: volt olyan nap, amikor 250 ezer levelet adtak fel erre a célra a postahivatalokban. Két kör és négy húzás volt, amelyek folyamán 291 nyeremény talált gazdára 257 millió dinár értékben.