2024. március 28., csütörtök

Késik a kerülőút

A nagybecskerekiek három évtizede várják, hogy kiszoruljon a teherforgalom a városból
Újra dolgoznak a körgyűrűn (Fotó: zrenjaninski.com)

Újra dolgoznak a körgyűrűn (Fotó: zrenjaninski.com)

A napokban folytatódott a nagybecskereki kerülőút építése, pontosabban a Magyarcsernye felőli kijáratnál tervezett körforgalom befejezése. A Nagybecskerek és Bégafő (Klek) közötti úton még augusztus 20-án jelzőlámpákkal korlátozták a forgalmat, de a valódi munkálatok csak most kezdődtek meg. A város bejáratánál, az egykori szőnyeggyár közelében, a négysávos utat két sávosra korlátozták és megkezdődött a körforgalmú útkereszteződés építése.
Nagybecskerek város polgárai már három évtizede várják, hogy elkészüljön a kerülőút, vagyis, hogy a város főutcájáról kiszorítsák a teherforgalmat. Ugyanis 1991-ben kezdték el a körgyűrű építését, melyre eddig ötmillió eurót költöttek el. Még összesen hét kilométer utat és egy felüljárót kellene befejezni, valamint a Bégán átívelő hidat. A vízellátási gondok mellett ez a bánáti város legnagyobb kommunális problémája, hiszen évtizedek óta a kamionok a városon keresztül dübörögnek. Eddig a kerülőút 7,1 km-es szakasza készült el az összesen 14,5 km hosszúságú körgyűrűből.

Számtalan ígéret hangzott már el a munkálatok befejezésével kapcsolatban. Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter 2018-ban kijelentette, hogy két éven belül elkészül a körgyűrű. Akkor úgy tűnt, hogy a terv meg is valósítható, mivel a munkálatokhoz a Szerbiai Utak Közvállalat támogatásával fogtak hozzá. Azóta elkészült a Béga-híd nagyobbik része, leaszfaltozták a Szentmihályi és a Temesvári utak közötti szakaszt és az egykori becskereki szőnyeggyárnál hozzáfogtak a körforgalmi útkereszteződés építéséhez.

A munkálatok azonban az elmúlt két hónapban ismét szüneteltek. Az időjárás rosszabbra fordulása pedig valószínűleg megnehezíti a tervezett ütem betartását.

A körforgalmi útkereszteződés befejezése után hátramarad még egy fölüljáró megépítése és a 3,7 kilométeres befejező szakasz létrehozása.