2024. április 26., péntek
NEMZETEK LIGÁJA

A csoportelsőségért!

A magyarok csoportelsők lennének, a szerbek elmozdulnának az utolsó helyről (Fotó: Beta/AP)

A magyarok csoportelsők lennének, a szerbek elmozdulnának az utolsó helyről (Fotó: Beta/AP)

Ma este (20.45) a többi között az Oroszország–Magyarország és a Törökország–Szerbia mérkőzéssel zárul a Nemzetek Ligája októberi dupla fordulója. A négy divízióból háromban lépnek pályára a futballisták, egyedül a legalsóbb osztály válogatottjai pihenhetnek. Az A divízióban a legnagyobb figyelem a vb-ezüstérmes és a vb-győztes (Horvátország–Franciaország) csatájára irányul, de az olasz–holland párharc sem ígérkezik rossznak.

A B osztály 3. csoportjában a Marco Rossi vezette magyar nemzeti tizenegy Oroszországba utazik, a tét pedig nem más, mint a csoportelsőség! Gulácsiék a Bulgária elleni sikeres Eb-pótselejtező után Szerbiával is elbántak az NL-ben. Magyarország most ahhoz a válogatotthoz utazik, amelytől legutóbb hazai pályán 3:2-re kikapott, igaz, Szalaiék akkor merőben más produkcióval rukkoltak elő, mint a legutóbbi két tétmérkőzésen. Marco Rossi irányítása alatt a magyarok kilencből kilenc idegenbeli tétmérkőzésen diadalmaskodtak, amikor megszerezték a vezetést, a csatársorban pedig már nemcsak a Mainz támadójára, de a zentai Nemanja Nikolićra és a moholi Könyves Norbertre is számíthat a szövetségi kapitány. A fiatal, szintén határon túli Szőke Adrián még várja a bemutatkozási lehetőséget.

A szerb válogatott győzelmet még nem tudott felmutatni ebben a kvartettben, és bár Ljubiša Tumbaković legénysége a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőn meggyőző teljesítménnyel jutott el az utolsó akadályig – az ellenfél Skócia lesz –, a Nemzetek Ligájában eddig nem szárnyaltak a Sasok. A törökországi túra újabb lehetőséget ad Milinković-Savićéknak, hogy elmozduljanak a csoport utolsó helyéről. Szerbia számára jó hír lehet, hogy a törökök sem remekeltek az utóbbi időben: utolsó 7 meccsükből csak egyet nyertek meg a félholdasok.