2024. április 18., csütörtök

Ruhagyűjtés és -kiosztás

Humanitárius akciót szervezett a zentagunarasi női szervezet – Aktualitások az Armida tevékenységében

 A zentagunarasi Armida Nőszervezet rendszeresen szervez olyan jellegű akciókat, amelyek embertársaink megsegítésére irányulnak. A múlt évben először szerveztek ruhagyűjtési és -kiosztási akciót, és a sikeren felbuzdulva az idén is megtartják, számolt be lapunknak Kádár Krisztina, az akció koordinátora.

– Már a múlt évben is szerveztünk ruhagyűjtési és -kiosztási akciót, amely nagyon jól sikerült. Az idén is az emberek sok ruhát hoztak be a helyi közösségbe. Ezért úgy döntöttünk, hogy az ősz folyamán megszervezzük az akciót. A szombaton megtartott első gyűjtési és kiosztási akciónk is jól sikerült, s két további alkalommal is megszervezzük. Ma 10 és 12 óra között várjuk az érdeklődőket, valamint szombaton 7.30-tól 11 óráig a kultúrotthonban. Az akciót úgy szerveztük meg, hogy a ruhákat egyidejűleg lehet behozni és elvinni is. Emellett a piactéren is kiakasztottunk különböző ruhaneműket, amelyeket szabadon el lehet vinni – mondta el az akció koordinátora, majd azt is megemlítette, hogy az akció során egyrészt a rászorulók szabadon elvihetik a ruhákat, de sokan hoznak és visznek is, szóval cserebere-jellege is van az akciónak.

A ruhagyűjtési és -kiosztási akció mellett az Armidának más jellegű megmozdulásai is voltak, számolt be Kádár Krisztina. Az előző héten a Csipkerózsa kézimunkacsoporttal egy közös gyermeknapot szerveztek a Gyermekhét alkalmából. Az Armida tagjai lángost sütöttek az általános iskola alsó osztályosainak, a kézimunkacsoport tagjai pedig kézműves foglalkozást tartottak. A Gyermekhét mellett az Armidások az idősek napja alkalmából az időseket is meglepték. A szervezet tagjai meglátogatták a 70. életévüket betöltött falubelieket, és egy szerény csomaggal ajándékozták meg őket. Összesen 220 csomagot hordtak szét a faluban.

Az Armida Nőszervezetnek számos terve van még az idei évre vonatkozóan, de ezek megvalósítása az aktuális járványhelyzettől is függ, tudtuk meg Kádár Krisztinától. A most következő szombaton részt vesznek majd a hagyományos kukoricanapokon, valamint aktuális a retrobuli megszervezése is. Ez utóbbi megtartása egyelőre bizonytalan, a vírushelyzettől függ, viszont a helyzettől függetlenül decemberben megszervezik a cipősdoboz-akciót, melynek során olyan gyerekek számára gyűjtenek, akikhez talán nem juthat el a télapó. A gyűjtéseket két piaci alkalommal tartják meg, és élelmiszert, tisztálkodási szereket, ruhaneműket, játékokat, valamint édességeket gyűjtenek.