2024. március 29., péntek

Kirabolták a péterváradi önkéntes tűzoltóotthont

Értékes felszerelések tűntek el, amelyek a polgárok és a tűzoltók biztonságát szolgálták

Egyelőre ismeretlen tettesek hétfőre virradóra betörtek a péterváradi Pavle Jurišić Šturm utcai Petrovaradin önkéntes tűzoltó egység helységeibe, értékes felszerelések tűntek el, amelyek a polgárok és a tűzoltók biztonságát szolgálták. A 021.rs jelentése szerint a betörők feltörve az ajtót behatoltak az épületbe és értékes felszerelést tulajdonítottak el, olyan eszközöket, amelyek elengedhetetlenek a tűzoltás során. Elloptak két Dräger márkájú légzőkészüléket, amelyek értéke 350.000 dinárra tehető, ezen kívül kesztyűket, sisakokat, kabátokat és más felszerelést vittek magukkal.

A betörők egy több mint száz éves tűzoltó sisakot is eltulajdonítottak, de pár száz dináros tűzoltó csákányokat is, ami a munka elvégzéséhez nékülöhetetlen – adta hírül a testület közleményben.

A 145 évvel ezelőtt alapított egyesület kizárólag önkéntes adományokból és pályázatokból tartja fenn magát, most a lakosság segítségét kérik, hogy talpraállhassanak és a jövőben is elláthassák feladataikat.

A rendőrség ugyanakkor felszólította a lakosságot, hogy aki bármit is tud a betörésről, jelentse a legközelebbi rendőrállomáson.