2024. március 28., csütörtök

Nick Cave nyitja a filmfesztivált

A Slobodna zona fesztivál vetítései a mozikban és az online térben valósulnak meg

A Slobodna zona filmfesztivált november 5-e és 10-e között rendezik meg Belgrádban, Újvidéken és Nišben. Emellett a programok egy része online is követhető lesz. A rendezvényt az Idiot Prayer című film nyitja meg, amely Nick Cave koncertjéről szól, amelyet a londoni Alexandra Palace-ban adott közönség nélkül.

Az Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace című alkotást június 19-én vették fel, nem sokkal azután, hogy eltörölték a karantént az Egyesült Királyságban. A film premierje július 23-án volt az énekes YouTube-csatornáján. A koncert során Nick Cave egyedül van a színpadon, és szólóban, zongorán játssza el a többi között a Bad Seeds-zel és a Grindermannal felvett korai dalait. Ezenkívül legújabb Ghostteen című lemezéből is kaphatunk egy kis ízelítőt. A koncertfelvételen közreműködött Robbie Ryan operatőr, a vágó pedig Nick Emerson volt.

A Slobodna zona fesztivál vetítései a belgrádi Kombank arénában, a Belgárdi Művelődési Központban, a belgárdi Ifjúsági Otthonban, a Jugoszláv Filmmúzeumban, a Kolarac Art moziban, az újbelgrádi Fontana moziban és a rakovicai Cine Grandban lesznek megtartva. Emellett az érdeklődők az Újvidéki Kulturális Központban, a Niši Kulturális Központban és a Cineplexx moziban is megtekinthetik a filmeket. A Slobodna zona programjait a KinoKauch online platformon is végig tudják követni az érdeklődők.