2024. április 20., szombat

Természetkutatók találkozója

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület ötödik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját. A találkozó lehetőséget nyújt a fiatal kutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására. A rendezvényen a résztvevők előadás vagy poszter formájában megosztják egymással kutatómunkájuk eredményeit, további ötleteket meríthetnek kutatásaik bővítéséhez, illetve könnyedén kapcsolatot teremthetnek más fiatal kutatókkal.

Az V. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója október 10-én és 11-én kerül megrendezésre a Topolyai Művésztelepen.

Idén mindössze három előadást tartalmaz a találkozó programja, az állattan, ökológia, antropológia, valamint a néprajz és természet témakörökben. Az előadók Vajdaság több településéről érkeznek, hogy bemutathassák kutatási eredményeiket. A fiatal kutatók előadásai mellett szakmai előadások, illetve terepi foglalkozások színesítik a programot. A találkozó részletes programja megtekinthető az Arcus honlapján: https://arcus.org.rs/hun/az-v-vajdasagi-fiatal-termeszetkutatok-talalkozojanak-programja/