2024. április 25., csütörtök

Karikázó óvodások

Magyarkanizsa község minden településére jutott az ajándékokból

A gyermekhét idején más községekhez hasonlóan általában Magyarkanizsán is számos izgalmas program várja a legkisebbeket, akik kedvükre válogathatnak a számukra szervezett különlegesebbnél különlegesebb foglalkozások közül. Idén a megszokottnál valamivel csendesebben, kisebb csoportosulásokban zajlottak ezek az események, a község vezetői azonban ezúttal sem feledkeztek meg a legkisebbekről, hiszen az óvodások ilyenkor minden évben ajándékot kapnak, amit azután egész évben használhatnak, sőt nemcsak ők, hanem a következő generációk tagjai is. Pénteken délelőtt Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester a központi óvodába látogatott, ahol a legkisebbek hulahoppkarikákat vehettek át tőle és az óvónőktől. Közülük Körmöci Valéria számolt be arról, hogy miként telt el az idei, rendhagyó gyermekhét.

– A gyermekhét alkalmából idén is igyekeztünk tartalmas programokkal kedveskedni a gyermekeknek. A csoportok sok időt töltöttek a szabadban, ugyanis kirándulások, látogatások, séták színesítették napjainkat. A látogatások keretén belül kiskerteket néztünk meg, amelyek közül külön kiemelném a biokertben tett látogatást. Az ovisainkkal Bödő Kálmán biokert-tulajdonosnál jártunk, aki sok konyhakerti veteményt bemutatott nekik, és mesélt az egészséges táplálkozásról, valamint a vitaminok fontosságáról. A hét folyamán egymás elfogadásáról és a barátságról szóltak a meséink, amelyeket nekik mondtunk, kézműveskedtünk, krétarajzoltunk és kirándultunk is. A gyönyörű Népkertünkben, a rendezett Tisza-parton és a környező zöld tereken hatalmas sétákat tettünk. Az udvarban pedig ügyességi játékokat játszottunk, amelyeknek eszköztárát vendégeink, az önkormányzat elöljárói, polgármesterünk koordinációs karikákkal bővítette. Ezek a karikák kettős szerepet töltenek be: egyrészt felhasználjuk a mozgáskészség fejlesztésénél és a jelenlegi járványhelyzet idején a csoportok mozgásánál, séták alkalmával is – mondta Körmöci Valéria, aki köszönetet mondott az ajándékért Fejsztámer Róbert polgármesternek, aki az ajándékok átadását követően a gyermekhét fontosságát hangsúlyozta a jelenlévőknek.

– A gyermekhét, mint esemény, nagyon fontos a gyermekeknek és a pedagógusoknak is, hiszen attól függetlenül, hogy itt, az óvodában az idő nagy részét egyébként is játékkal töltik, ez a hét a külön erre az alkalomra szervezett sokszínű programoknak köszönhetően mégis egy kicsit változatosabb, izgalmasabb, mint a többi nap. Az önkormányzat az eddigi években labdákat ajándékozott a legkisebbeknek, az idén pedig külön kérésre hulahoppkarikákat, mégpedig abból a megfontolásból, hogy ezekkel az eszközökkel játszani is tudnak, ugyanakkor a vírus okozta nehézségek leküzdése érdekében a karikák az utcán való sétáknál is fontosak, mert a gyerekek a segítségükkel olyan módon tudják megtartani az egymás közti távolságot, hogy közben nem szakad szét a csoport – magyarázta a polgármester.

A gyermekhét alkalmából a község minden településének óvodásai részesültek az önkormányzat ajándékából, amely így összesen mintegy kétszáz gyermekhez jutott el, még maradandóbbá téve számukra a gyermekhét alkalmából életre hívott programok során szerzett élményeket.