2024. március 19., kedd

Tízezer teszt a nemzeti szövetségeknek

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) tízezer koronavírustesztet oszt szét a nemzeti szövetségek, valamint a nemzetközi porondon szereplő klubok között. Az EHF közleménye szerint a csomagokban olyan gyorstesztek is vannak, amelyek 15 percen belül kimutatják az eredményt. Azok a klubok, amelyek októberben érdekeltek lesznek valamelyik európai kupasorozatban, már megkapták az EHF küldeményét, és hamarosan azokhoz a szövetségekhez is eljutnak a tesztek, amelyek válogatottjai november elején mérkőzést játszanak.

A tesztek elosztása pénzügyi szempontból némi könnyebbséget jelent a klubok és a szövetségek számára ezekben a nehéz időkben. Remélhetőleg hozzájárulnak a vírus terjedésének megfékezéséhez, és biztosítják, hogy minden kézilabdázó és stábtag biztonságos környezetben versenyezhessen” – vélekedett Martin Hausleitner, az EHF főtitkára.

Šola lett a Zagreb vezetőedzője

Vlado Šola, a horvát válogatott korábbi kiválósága lett a Bajnokok Ligájában szereplő Zagreb férficsapatának a vezetőedzője. Az eddigi tréner, a játékosként olimpiai és világbajnok Igor Vori június elején vette át a posztot Veselin Vujovićtól, de irányításával a horvát bajnokcsapat előbb mindkét mérkőzését elveszítette a SEHA-liga négyes döntőjében, majd három vereséggel kezdte a BL csoportkörét. A klub honlapja szerint a szerződését közös megegyezéssel bontották fel.

Vedran Šupuković klubigazgató a zágrábiak pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, céljuk a döntőbe jutás a SEHA-ligában, illetve a továbbjutás a BL csoportköréből, márpedig ezeket már az idény elején veszélyben érezték, ezért került sor az edzőváltásra.

A Veszprém korábbi kapusa a visszavonulása után előbb kapusedzőként tevékenykedett, majd az orosz Zvezda Zvenyigorod női együttesének szakvezetője volt, később négy évet töltött Katarban, aztán a Dubrava irányítását vette át, legutóbb pedig a Zagreb partneri együttműködésének köszönhetően a SEHA-ligában indult Pekingi Sportegyetem csapatának a vezetőedzője volt.

Az új szakvezető jövő szerdán a Barcelona otthonában mutatkozik be a kispadon.