2024. április 20., szombat
NFL

Újabb pozitív tesztek

Újabb pozitív koronavírusos esetekről számolt be a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Tennessee Titans és New England Patriots. A Patriotsnál korábban az irányító Cam Newtonról derült ki, hogy megfertőződött, az ESPN szerdai beszámolója pedig már arról ír, hogy az előző idény legjobb védőjének megválasztott Stephon Gilmore is elkapta a vírust. A szélső védő (cornerback) poszton szereplő játékos végigjátszotta csapata legutóbbi, hétfői összecsapását a címvédő Kansas City Chiefs otthonában. A Patriots a menetrend szerint vasárnap a Denver Broncost fogadta volna a Gillette Stadionban, ám a mérkőzést elhalasztották.

A Titansnél még ennél is nagyobb a baj: azok után, hogy a csapat múlt hétvégi, Pittsburgh Steelers elleni meccsét a sok megbetegedés miatt október 25-ére halasztották, újabb két játékosról derült ki, hogy megfertőződött. Ezzel összesen 22 játékos és stábtag kapta el a vírust a klubnál, amely így továbbra sem térhet vissza az edzőközpontjába. Így a csapat soron következő, Buffalo Bills elleni találkozója is tolódik.

Menesztették a Houston vezetőedzőjét

Nem kellett sokat várni az első edzőváltásra az NFL-ben, a Houston Texans ugyanis négy fordulót követően megvált Bill O’Brientől. Az 50 éves szakember 2014 óta irányította az együttest, amellyel azóta 52 győzelmet aratott 48 vereség mellett. A Texans az előző szezonban az Amerikai Főcsoport elődöntőjében 24:0-s vezetésről kapott ki a későbbi bajnok Kansas City Chiefstől. A trénert emiatt sokan támadták, de az elmúlt években azért is kereszttűzbe került, mert az átigazolási piacon érthetetlen üzleteket kötött. A nyáron azzal került a címlapokra, hogy a liga egyik legjobb elkapóját, DeAndre Hopkinst személyes okokra hivatkozva elcserélte a futójátékos David Johnsonra.

Az ESPN beszámolója szerint O’Brien utódja a segédfőedző Romeo Crennel lesz, aki ezzel a houstoniak vasárnapi mérkőzésén rekordot fog dönteni: 73 évesen és 115 naposan ő lesz a valaha volt legidősebb vezetőedző a ligában. Jelenleg a Hírességek Csarnoka-tag Geroge Halas a csúcstartó 72 év 318 nappal. A Texans a mostani szezont négy vereséggel kezdte, 2008 óta először rajtolt ilyen rosszul.