2024. április 20., szombat

A középfutamokkal és a döntőkkel folytatódik a Nemzeti Vágta

Vajdaságiak a továbbjutók között

Az egyes versenyszámok középfutamaival, huszárbemutatóval, valamint a döntőkkel folytatódik ma a 13. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén, a Millenniumi emlékmű körül felépített speciális versenypályán.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Vasárnap megrendezik a középfutamokat, majd a nemzetközi futam elődöntőit, továbbá a kocsitoló verseny, a fogatvágta, a magasugró verseny és a nemzetközi futam döntőjét. A kishuszár vágta és a fogatvágta döntője után történelmi lovasfelvonulás, majd a nemzetközi futam és a 2020-as Nemzeti Vágta döntője zárja a versenysorozatot.
A nemzetközi futamon idén Magyarországon élő külföldiek versengenek a koronavírus-járvány miatti beutazási korlátozások miatt. Tíz ország száll versenybe a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok arab ménesének shagya-arab lovain: Magyarország mellett Horvátország, Szlovákia, Románia, Mexikó, India, Mongólia, Szlovénia, Csehország és Szerbia.
Idén a versenyt a járványhelyzet miatt lelátók és közönség nélkül rendezik meg. Az eseményről ugyanakkor nem maradnak le a lovassportok iránt érdeklődők, a Duna televízió közvetítésekben számol be a futamokról.
A kétnapos eseményt a www.mediaklikk.hu oldalon élőben folyamatosan követhetik a nézők, ezen kívül a Duna televízió vasárnap 15 és 17 óra 30 perc között élő közvetítésben számol be a döntőkről.

Emlékeztetünk, hogy szombaton a 3. előfutamban indult a Bácsfeketehegyet képviselő Koncz Dorottya, aki másodikként ért célba Bohóc nevű lován. Ezzel az eredménnyel bejutottak a holnap délután rajtoló Kishuszár Vágta Döntőjébe. A Nemzeti Vágtán a 4. előfutamban indult a címvédő Nagy Arnold Temerin színeiben. Arnold és Fantázia első helyen ért célba, így értük holnap is izgulhatunk a középfutamában. Az 5. előfutamban induló Dudás József csak harmadik helyen tudott befutni London nevű lovával Oromhegyes színeiben, így számára véget ért a verseny. A 6. előfutamban indult a Szabadkát képviselő Báló Attila, Montana nevű lovával. A jól sikerült start után a lovas nyerge elcsúszott és Attila leesett a lóról. A pályáról hordágyon vitték el, de jelezte, hogy jól van. A Vajdasági Futamon első helyezést elérő Gulyás Szabolcs a 10. előfutamban indult Déva Szándék nevű lovával Zenta képviseletében és másodikként ért célba, továbbjutott. Ugyanebben a futamban futott Cékus Árpád Bessie-vel is Kishegyes színeiben, azonban nem jutott tovább.