2024. március 29., péntek

Gyermekheti foglalkozások Keviben

Izgalmas programok várják a legkisebbeket a művelődési egyesületben

A kevi Móra István Művelődési Egyesület a gyermekhét alkalmából minden évben gazdag programmal készül a helyi óvodások és kisiskolások számára, és ez idén is így történik.

A természettudományi foglalkozás középpontjában ezúttal a fény állt (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A természettudományi foglalkozás középpontjában ezúttal a fény állt (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Tegnap délelőtt éppen egy kiváló hangulatú játékos természettudományi foglalkozás kellős közepére értünk oda, amikor a gyermekek kémia szakos tanárnők irányításával a fénnyel játszottak, illetve különféle látványos kísérleteket végeztek, ugyanakkor volt program hétfőn is, sőt péntekre is tartogatnak számukra érdekességeket. Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke elmondta, hogy a gyermekek már tudják, hogy náluk, a Mórában mindig számíthatnak valami újszerű, szórakoztató, tudományos, programra, ezért nagyon várják a gyermekhetet.

– Igyekszünk olyan programokat összeállítani, amelyek fejlesztik a nyelvi készségeket, drámapedagógiai részeket tartalmaznak, hangsúlyt fektetünk a természettudományokra és a testnevelésre is, ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy mindeközben jól érezzék magukat, maradandó élményekkel térjenek haza. Hétfőn drámapedagógiai történelmi foglalkozást tartottunk, amelyben Rákos Judit történelem-tanárnő volt a segítségünkre. A trójai falóval foglalkoztunk, aminek során előadtuk magát a mitológiai történetet, majd a gyerekek falovakat készítettek, és ki is festették azokat. Most természettudományos programot tartunk, amelynek során Máriás Ildikó és Fajka Valéria kémiatanárnők irányításával a fénnyel játszunk, a fény különböző színeivel, a szivárvány megjelenésével, és arról is beszélünk, hogy a természetben milyen hatása van a fénynek. Péntekre sporttevékenységeket tervezünk, lesz futóverseny, aszfaltra is rajzolnak a gyerekek, akik emellett különféle ügyességi vetélkedőkben is kipróbálhatják majd magukat. Aznapra meglepetést is tartogatunk a gyerekeknek, ugyanis mire végeznek a megmérettetésekkel, addigra a Móra István Művelődési Egyesület kézimunkacsoportja palacsintát süt nekik – mondta el az egyesület vezetője.