2024. április 18., csütörtök

A palicsi előolimpiai játékokra emlékezve

A Vermes Lajosról készült dokumentumfilmet vetítik a 23. oldtimer-találkozón

A palicsi előolimpiai játékok 140. évfordulója alkalmából szervezi meg a Szabadkai Old Timer Egyesület szombaton a 23. oldtimer-találkozót a palicsi Vigadóban. A programot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Tomislav Vidaković, az egyesület elnöke és Risto Radulović igazgatóbizottsági tag számolt be a rendezvény részleteiről.

Tomislav Vidaković és Risto Radulović (Fotó: Gergely Árpád)

Tomislav Vidaković és Risto Radulović (Fotó: Gergely Árpád)

Szombat reggel 9 órakor barátkozással veszi kezdetét a program az egyesület termében, ahol reggelivel fogadják tagjaikat és messziről jött vendégeiket. A régi járművek tíz órakor indulnak Palics irányába, a kocsisor pedig a tervek szerint 10:30-kor érkezik a Vigadóhoz, ahol 15 óráig tekinthetők meg a régi gépjárművek. 11 órakor sportjátékokat szerveznek ugyanott, majd 13 órakor filmvetítésre invitálják a jelenlévőket az Abbázia moziba, ahol a Zámborszki Ákos rendezésében készült A magyar Olympiász című, Vermes Lajosról készült dokumentumfilmet tekinthetik meg a nézők. A 14 órai ebédet követően búcsúbeszédet tartanak a Vigadóban.

– A mi egyesületünk is szeretne hozzájárulni a megemlékezéshez. Arra kérnék minden érdeklődőt, hogy látogasson el rendezvényünkre szombaton 10 órakor Palicsra, hisz a járvány ellenére igen sok kiállítóra számítunk. A rendezvényünket hagyományosan júliusban tartjuk, mely mindig három napig tart, a jelenlegi helyzet miatt azonban októberre csúszott és egynapos lesz. Az egészségügyi előírásokat mind be fogjuk tartani. Fontos kiemelnem, hogy a szabadkai önkormányzat mellett olyan vállalatok is támogatják a rendezvényt, mint amilyen a Polovni Automobili, a Tržnica és a Keramika. Ugyanakkor köszönettel tartozunk a Park Palics vállalatnak, a Kisvendéglőnek és az Állatkertnek is – mondta Tomislav Vidaković.