2024. április 18., csütörtök

Schwartzman újra kihívja Nadalt

Diego Schwartzman emlékezetes mérkőzésen győzte le New York bajnokát (Fotó: Beta/AP)

Diego Schwartzman emlékezetes mérkőzésen győzte le New York bajnokát (Fotó: Beta/AP)

A hajnali fél kettőig tartó keddi műsorban az volt a kérdés, hogy vajon mire lesz képes Diego Schwartzman és Jannik Sinner a Roland Garros tavalyi döntősei, Dominic Thiem és Rafael Nadal ellen. Kiderült, hogy az argentin nemcsak végigfuthat egy ötórás viadalt, hanem zsinórban második nagy tornáján is képes legyőzni a legesélyesebbek egyikét. Rómában Nadal volt az áldozata, most pedig Thiem. Azt is megtudtuk, hogy a 19 éves dél-tiroli nem szeppent meg Nadal láttán, két játszmán át is méltó ellenfele volt a címvédőnek, és ki tudja, mi lett volna a vége, ha Sinner az első játszmában 6:5-ös vezetésénél ügyesebben adogat, vagy pedig a második játszma elején szerzett breakelőnyt, a 3:1-es vezetést meg tudja őrizni. Nem az idegekkel volt gond, a fiatal olasz nagyon hidegvérű fiú, hanem a spanyol óriási tapasztalata döntött.

Nadalnak az elődöntőben vissza kell vágnia a római vereségért. Feltehetően még egy kemény meccse lesz Schwartzmannal, és a hagyományban is bízhat, hisz korábbi 12 párizsi elődöntőjében rendre győzni tudott.

A nőknél a váratlan továbbjutó argentin Nadia Podoroskához kedden este a lengyel Iga Świątek, tegnap pedig előbb a cseh Petra Kvitová, majd az amerikai Sofia Kenin csatlakozott az elődöntőben. Az amerikainak ez a legjobb párizsi eredménye, Kvitová nyolc év után újra elődöntős a Roland Garroson, ahol a 19 éves Świątek előtt lengyel nő 1939 óta nem jutott a négy közé. Ma az elődöntőben Kvitová és Świątek számítanak esélyesnek, noha más fejlemény sem lenne csoda.

Györe László negyeddöntős lett a parmai challengeren. A zentai teniszező csaknem háromórás csatában nyert tegnap az indiai Sumit Nagal ellen, amivel visszavágott a négy évvel ezelőtti heilbronni vereségért. Györe a parmai negyeddöntőben vagy az olasz Salvatore Carusóval, vagy pedig a cseh Tomáš Machačcsal mérkőzik.

PÁRIZS. – A Roland Garros negyeddöntőjében, férfiak: Nadal–Sinner 7:6, 6:4, 6:1, Schwartzman–Thiem 7:6, 5:7, 6:7, 7:6, 6:2. Nők, negyeddöntő: Świątek–Trevisan 6:3, 6:1, Kenin–Collins 6:4, 4:6, 6:0, Kvitová–Siegemund 6:3, 6:3.

PARMA. – A challenger 2. fordulójában: Györe–Nagal 7:5, 4:6, 6:4.